60 dagen bedenktijd!
Grote cupmaten (t/m cup M)!
Gratis verzending *
Webwinkel KeurZwangerschapspanty's
0
60 dagen bedenktijd!
Grote cupmaten (t/m cup M)!
Gratis verzending *

Door Danielle van de Vlag (Puur van Geluk)

Stralend zwanger en comfortabel de kerstdagen tegemoet

De kersttijd is een periode vol warmte, liefde en gezelligheid. Als aanstaande moeder kun je deze feestelijke dagen op een speciale manier beleven door extra aandacht te besteden aan comfort en je welzijn. Hier zijn enkele tips om stralend zwanger en comfortabel de kerstdagen tegemoet te gaan.

 

Draag comfortabele en toch feestelijke kleding

 

Laat de feestdagen niet voorbijgaan zonder jezelf te verwennen met comfortabele en feestelijke zwangerschapskleding. Tegenwoordig zijn er hele elegante jurkjes verkrijgbaar die ook nog eens superlekker draagbaar en comfortabel zijn. Kies voor een jurkje die je ook na de feestdagen door kunt dragen, het is zonde als je het alleen maar met kerst aan kan. Combineer bijvoorbeeld een zwart jurkje met een confetti panty, mooie sieraden en een leuke tas.

 

Ontspanning is key

 

Met alle drukte tijdens de feestdagen is het essentieel om rustmomenten in te bouwen. Neem de tijd voor een warm bad, lees een boek of geniet gewoon van een rustig moment met je partner. Rust en ontspanning zijn niet alleen goed voor jou, maar ook voor de baby in je buik. Gun jezelf ook de tijd om op te laden.

 

>>>Tips om voldoende rust te nemen tijdens de zwangerschap

 

No stress

 

Of je nu gastvrouw bent of geniet van de festiviteiten elders, zorg ervoor dat je omgeving een ontspannen sfeer heeft. Dit zorgt er namelijk ook voor dat je rustiger bent en lekkerder in je vel zit. Zachte kerstverlichting, een rustgevend muziekje op de achtergrond en comfortabele stoelen kunnen een wereld van verschil maken tijdens een kerstdiner met vrienden en/of familie. Vraag af en toe om hulp als het nodig is, bijvoorbeeld bij het koken van het kerstdiner, het inschenken van de drankjes en het dekken van de tafel. Laat stress los en geniet van de magie van het moment.

 

Een en al lekkers

 

Hoewel het verleidelijk is om jezelf te verwennen met allemaal zoete en zoute lekkernijen tijdens de kerstdagen, is het ook belangrijk om te kiezen voor gezonde en voedzame opties. Uiteraard is het ook heerlijk om af en toe te genieten van al het lekkers en dat moet natuurlijk ook kunnen, maar denk ondertussen ook aan je bloeddruk en suikerspiegel. Niet alleen belangrijk voor jezelf, maar ook voor je kleintje in je buik. Je kunt tegenwoordig heerlijke hapjes maken van groenten, fruit en eiwitrijke gerechten die niet alleen goed zijn voor jou, maar ook voor de baby. Een gezond voedingspatroon draagt bij aan jouw welzijn en energieniveau.

 

Vier tradities

 

Speciale tradities die passen bij jouw zwangerschap zijn het vieren waard. Of het nu gaat om het versieren van een speciale kerstbal voor de baby, het schrijven van een brief aan je toekomstige kind of het vastleggen van de groei van je buik op foto's - deze tradities zullen de feestdagen extra bijzonder maken. Een verhaaltje in een dagboek over de zwangerschap tijdens de kerstdagen is erg leuk om over een poosje terug te lezen.

 

Luister naar je lichaam

 

Misschien wel de belangrijkste tip: luister naar je lichaam! Als je vermoeid bent, pak dan even een momentje van rust. Als je honger hebt, eet dan wat. Het is belangrijk om goed voor jezelf te zorgen en niet te veel van jezelf te eisen tijdens de kerstdagen. Vier deze feestdagen op een manier die bij jou en je groeiende gezin past. Maak het jezelf en je omgeving comfortabel en maak herinneringen die je nooit meer zult vergeten.

 

>>> Lees ook: Top 5 leukste kerstcadeaus voor zwangere vrouwen

 

Laat een opmerking achter

Opmerking

* Verplichte velden
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »