60 dagen bedenktijd!
Grote cupmaten (t/m cup M)!
Gratis verzending *
Webwinkel KeurZwangerschapspanty's
0
60 dagen bedenktijd!
Grote cupmaten (t/m cup M)!
Gratis verzending *

Door Danielle van de Vlag (Puurvangeluk.com)

Tips om voldoende rust te nemen tijdens de zwangerschap

Je kunt er beter voor zorgen dat je voldoende rust neemt gedurende je zwangerschap en voordat je verlof begint. Dat geeft je veel meer voldoening en energie! Bovendien ga je uitgerust je verlofperiode in en dat geeft juist meer innerlijke rust. Daarom de volgende tips om voldoende rust te nemen tijdens de zwangerschap.

 

Schakel hulp in 

 

Iets wat we misschien allemaal pas doen als het echt echt nodig is: hulp inschakelen! Toch is het zo nu en dan best fijn om eens aan de buurvrouw te vragen of ze de container wilt verplaatsen, de hond een keer kan uitlaten of je kinderen uit school wilt halen. Je moeder wil vast wel een keer een volle wasmand strijken en opvouwen. Vraag je man of hij zo nu en dan eten wilt koken, de boodschappen wilt doen en de stofzuiger een keer door het huis wilt halen. Misschien allemaal simpele dingen maar wanneer je deze bezigheden zo nu en dan eens uit handen geeft, geeft jou dit meer rust en de tijd om je rust ook daadwerkelijk te nemen. Voel je niet schuldig, het is maar voor een bepaalde periode en waarschijnlijk vinden de hulptroepen het alleen maar fijn om je te kunnen en mogen helpen. 

 

Laat de boel lekker de boel

 

Superfijn wanneer je dit kunt! Laat de boel lekker de boel. Wat vandaag niet lukt, komt morgen wel weer of overmorgen! Wanneer je niet te veel hooi op je vork neemt zul je merken dat er meer ruimte is om rust te nemen. Je hoeft echt niet elke week de ramen te lappen, boven op de kasten te soppen of de keuken uit te soppen. Zelfs niet wanneer je nesteldrang hebt! ;-) 

 

Kop thee en goed boek 

 

Pak een kop thee en een goed boek en ga lekker uren lezen. Heb je daar geen geduld voor? Pak een stapel magazines en ga lekker plaatjes kijken en thee drinken. Daar rust je ook prima van uit. De boog hoeft niet altijd gespannen te staan, je mag jezelf echt de tijd en rust gunnen om even lekker languit op de bank te lezen. 

 

Maak een wandeling 

 

Sporten is meestal iets wat je even laat tijdens de zwangerschap. Toch is beweging supergoed voor je, ook tijdens de zwangerschap! Maak een lekkere wandeling in het bos of in de buurt. Door te wandelen kom je tot rust, ontspan je lekker en komt er ruimte voor meer energie. Elke dag een half uur wandelen is actieve ontspanning. Tot rust komen en tot in beweging zijn. Win-win.

 

Elke dag een powernap 

 

Soms wat lastig in te plannen, zeker als je nog werkt. Maar elke dag een powernap geeft je even een heerlijk moment om te rusten. Het hoeft maar even, een half uurtje of uurtje. Daarna kun je er weer helemaal tegenaan! 

 

Warm bad of douche

 

Een heerlijk verwen-moment is toch wel een lekker warm bad. Neem een tijdschrift mee en ga lekker languit loom worden. Het mag! Doe er een beetje lavendel badolie bij en je komt helemaal tot rust! Heb je geen bad? Een lekkere warme douche is ook heel ontspannen. Doe een beetje lavendel douchegel op een spons en inhaleer de fijne ontspannen geur. 

 

Gun jezelf een massage 

 

Dit is superlekker, neem een massage! Boek een lekkere massage bij een salon en kom tot rust. Je lichaam kan zich zo heel goed ontspannen en naderhand voel je je helemaal herboren. Het haalt alle stress uit je lichaam, zorgt dat je spieren lekker soepel worden en een massage zorgt er bovendien voor dat je beter slaapt. Gun jezelf een massage! 

 

 

Voel je niet schuldig, maar geniet van je rust! Iedereen heeft er baat bij als jij lekker ontspannen bent. Bovendien geeft het je meer energie om de rest van je zwangerschap en de bevalling aan te kunnen. Gun het jezelf en geniet! 

 

 

Laat een opmerking achter

Opmerking

* Verplichte velden
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »