60 dagen bedenktijd!
Grote cupmaten (t/m cup M)!
Gratis verzending *
Webwinkel KeurZwangerschapspanty's
0
60 dagen bedenktijd!
Grote cupmaten (t/m cup M)!
Gratis verzending *

Door Danielle van de Vlag (Puur van Geluk)

Hoe kom je na een heerlijke vakantie weer in het ritme?

Na een heerlijke vakantie kan het een uitdaging zijn om weer in het normale ritme te komen, vooral als je zwanger bent. In de vakantie heb je alle tijd om uit te rusten, bij te tanken en dingen te doen waar je zin in hebt. Maar dan, moet je weer terug in het rime. Hoe dan? Met een paar eenvoudige stappen kun je de overgang van vakantie naar het dagelijkse leven soepeler laten verlopen. We hebben een aantal tips voor je, succes!

 

6 Simpele tips om ritme toe te passen

 

1. Rustaagggg …

 

Na een ontspannen vakantie waarin je helemaal bijgetankt bent, voelen velen van ons de druk om meteen weer volop aan de slag te gaan. Doe dit niet! Probeer, als het kan, het ritme rustig op te pakken en tussendoor tijd te nemen om aan de situatie en drukte te wennen. Zeker tijdens je zwangerschap is het belangrijk om niet gelijk te hard van stapel te lopen. Hier win je niets mee, je raakt er alleen maar uitgeput van. Denk aan jezelf en aan de baby in je buik.

 

2. Stel prioriteiten

 

Dit werkt altijd! Maak een lijstje van taken die je belangrijk vindt om af te vinken. Probeer elke dag een taakje op te pakken en niet alles in een dag te proppen. Niemand zegt dat het lijstje in een dag klaar moet zijn. Doe de belangrijkst taak eerst en werk ze een voor een af.

 

3. Luister naar je lichaam

 

Een zwangerschap kan soms best vermoeiend zijn, zeker met allerlei bijkomende zwangerschapskwaaltjes. Luister naar je lichaam en rust uit wanneer dat nodig is. Korte dutjes of zelfs een paar minuten meditatie kunnen helpen om je energieniveau op peil te houden. Probeer dit tussen het oppakken van het ritme ook vol te blijven houden. Elke dag een paar minuten voor jezelf mag je jezelf echt gunnen.

 

4. Eet gezonde voeding

 

Tijdens de vakantie eet je vaak op verschillende tijden en eet je ook anders dan thuis. Probeer na je vakantie je voedingspatroon weer op te pakken en eet gezonde voeding die je energie geven en je lichaam ondersteunen tijdens de zwangerschap. Hierdoor heb je meer energie om sneller in het ritme te komen. Vergeet ook vooral niet om voldoende water te drinken, vooral als je net terugkomt van een warme bestemming.

 

5. Routine kan helpen

 

Of het nu gaat om lichaamsbeweging, je slaapschema, maaltijden of dagelijkse activiteiten, probeer elke dag routine aan te houden. Dit helpt niet alleen om structuur te krijgen in je dag, het geeft je ook een hoop rust in je hoofd. Je hoeft minder na te denken wanneer je een goede routine te pakken hebt en zit daardoor sneller in het ritme.

 

6. Vraag om hulp

 

Heb je hulp nodig om je ritme goed op te kunnen pakken na de vakantie? Schroom niet om hulp in te schakelen. Iedereen wil je graag helpen om klusjes uit handen te nemen, je advies te geven of enkel een luisterend oor te bieden. Zolang je er maar naar durft te vragen.

 

Op naar een goed ritme!

 

Het is best een overgang van vakantie naar ritme. Maar met een beetje planning, geduld en zelfzorg kun je weer in het ritme komen en je voorbereiden op de spannende tijden die in het vooruitzicht liggen en mindful je bevalling tegemoet gaan. Wees lief voor jezelf en je baby!

 

>>>De voor- en nadelen van zwanger zijn in de zomer

 

 

Laat een opmerking achter

Opmerking

* Verplichte velden
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »