60 dagen bedenktijd!
Grote cupmaten (t/m cup M)!
Gratis verzending *
Webwinkel KeurZwangerschapspanty's
0
60 dagen bedenktijd!
Grote cupmaten (t/m cup M)!
Gratis verzending *

Door Danielle van de Vlag (Puur van Geluk)

De voor- en nadelen van zwanger zijn in de zomer

Hoewel zwanger zijn in de zomer soms best een uitdaging kan zijn, zijn er zeker voordelen te vinden in deze bijzondere tijd.

Geniet van warme zonnestralen, een kleurrijk voedselaanbod en de mogelijkheid om actief te blijven in de frisse buitenlucht. Uiteraard kleven er ook nadelen aan het zwanger zijn in de zomer. Het belangrijkste is om te onthouden dat dit een tijdelijke fase is en probeer er juist van te genieten, want het is een bijzondere periode.

 

Voordelen van zwanger zijn in de zomer

 

We zetten de voordelen van zwanger zijn in de zomer voor je op een rijtje.

 

Vitamine D

In de zomer zijn er meer zonuren aanwezig op een dag, wat betekent dat je lichaam zelf meer vitamine D kan aanmaken. Het is een essentiële vitamine voor de ontwikkeling en aanmaak van de botten van de baby. Daarnaast zorgt vitamine D voor een goede gemoedstoestand en is het van belang voor extra energie. Af en toe een kleine break in het zonnetje is dus zeker een aanrader. Zonlicht doet iedereen goed. Vergeet je alleen niet goed in te smeren met een zonbescherming!

 

Heerlijke buitenleven

In de zomer vertoeven we allemaal meer buiten en kunnen we allemaal fijne buitenactiviteiten doen, zoals wandelen en zwemmen. Dit is voor zwangere vrouwen ook echt heerlijk om te doen. Zwemmen in water maakt je lichter en je werkt gelijk aan je conditie en energie. Bovendien helpt wandelen en zwemmen om de bloedsomloop te stimuleren en zwangerschapskwalen, zoals zwellingen en rugpijn te verlichten.

 

Luchtige kleding

Tijdens de zomerperiode is de garderobekast meestal gevuld met luchtige kleding. Vooral als je zwanger bent in de zomer, want dan mogen de heerlijke zomerse zwangerschapsjurkjes, de luchtige t-shirts en topjes en fijne shorts niet ontbreken. Ze zorgen ervoor dat je het niet te warm krijgt en het staat ook nog eens super fashionable.

 

Fresh food!

Zomer is de tijd van fresh food, er is dan een overvloed aan verse groenten en fruit.  Ook de exotische fruitsoorten zijn dan lekker en vooral smaakvol. Groenten en fruit zijn rijk aan essentiële vitamines en mineralen. Ze dragen bij aan de gezondheid van de moeder en de ontwikkeling van de baby. Win-win!

 

>>Zo eet je gezond tijdens de zwangerschap

 

Nadelen van zwanger zijn in de zomer

 

Naast alle bovengenoemde voordelen zijn er uiteraard ook nadelen aan het zwanger zijn in de zomer. We sommen ze voor je op.

 

Feeling hot hot hot…

Hoewel zwanger zijn in de zomer aantrekkelijk kan lijken, kan het vooral in het laatste trimester en bij hoge temperaturen best pittig zijn.Hoge temperaturen kunnen namelijk leiden tot vochtophopingen, overmatig zweten, uitdrogingen vermoeidheid. Zorg dat je uit de hitte blijft en drink voldoende water om goed gehydrateerd te blijven. Hierdoor kan vocht beter worden afgevoerd en heb je minder last van vochtophopingen.

           

Slapeloosheid

Door de combinatie van hitte en zwangerschapshormonen kan slapeloosheid vaak erger zijn tijdens de zomermaanden. Dit kan leiden tot vermoeidheid en prikkelbaarheid overdag. Probeer op tijd te slapen en je rust te pakken om bij te tanken. Af en toe een powernap tussendoor is alleen maar fijn om weer op te kunnen laden.

 

Het is belangrijk dat zwangere vrouwen de nodige voorzorgsmaatregelen nemen om comfortabel te kunnen genieten van de zomermaanden. Daarnaast moeten zwangere vrouwen altijd luisteren naar hun lichaam. Ervaar je klachten of heb je vragen over je gezondheid en zwangerschap, neem dan altijd contact op met je huisarts of verloskundige. Zij kunnen je voorzien van het best passende advies.

 

Geniet van een heerlijke zomer!

Laat een opmerking achter

Opmerking

* Verplichte velden
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »