60 dagen bedenktijd!
Grote cupmaten (t/m cup M)!
Gratis verzending *
Webwinkel KeurZwangerschapspanty's
0
60 dagen bedenktijd!
Grote cupmaten (t/m cup M)!
Gratis verzending *

Door Danielle van de Vlag (Puur van Geluk)

Zonbescherming: belangrijk om te gebruiken voor jou en je kindje

We moeten de huid en de huid van onze kinderen goed beschermen tegen de schadelijke UV-stralen om huidproblemen op latere leeftijd te voorkomen. Zonbescherming: belangrijk om te gebruiken voor jou en je kindje. Lees, laat je informeren en smeer je goed in!

 

Drie soorten UV-straling

De zon bestaat voor ongeveer 95% aan UVA-straling en dat is niet mis!UVA-straling is niet verantwoordelijk voor verbranding van de huid, maar kan wel zorgen voor huidveroudering, zoals uitdroging en rimpels. UVB-straling is verantwoordelijk voor het verkleuren van de huid en soms zelfs verbranding. Het is dus een must om elke dag je huid en dat van je kindje goed te beschermen. En tot slot: UVC-straling is de gevaarlijkste straling van de drie, maar bereikt de aarde gelukkig niet.

 

Zonbescherming gaat verbranding tegen

Door het gebruik van een zonnebrandmiddel voorkom je zoveel mogelijk verkleuring en verbranding van de huid van jou en je kindje. Althans, als je het goed gebruikt. Begin elke dag een half uur voordat je naar buiten gaat met het insmeren van een zonnebrandmiddel en smeer je regelmatig opnieuw in om verkleuring en verbranding zoveel mogelijk te voorkomen. Geloof niet in waterproof zonnebrandmiddelen waarbij je maar een keer per dag hoeft te smeren! Er gaat namelijk, zeker wanneer je gaat zwemmen of douchen, veel zonnebescherming verloren. Hierdoor kun je alsnog verkleuren en/of verbranden. Smeer jezelf en je kindje elk uur tot uiterlijk twee uur opnieuw in en elke keer nadat je hebt gedoucht of gezwommen. Liever een keer te veel insmeren dan te weinig!

 

Vertraag huidveroudering

Waar UVB-straling zorgt voor het lekkere bruine kleurtje op je huid, is UVA-straling verantwoordelijk voor veroudering van je huid. En dit wil je natuurlijk voorkomen. Bij jou, maar ook zeker bij je kindje. Kindjes hebben namelijk nog een prachtige en gladde huid zonder rimpels.

 

De basis ligt voornamelijk in de jonge jaren, want hoe vaker je de huid laat verbranden in de zon, hoe meer rimpels je op latere leeftijd ontwikkeld. Dus smeer jezelf en je kleintje elke dag zorgvuldig in! Kies voor een zonnebrandmiddel dat past bij je huid en dat van je kindje. Het advies voor je kindje is een zonnebrandmiddel met factor 50. Dit betekent overigens niet dat je niet bruin wordt, maar dat je juist beter beschermd bent tegen de schadelijke straling. Je wordt echt wel bruin en zult juist langer van het kleurtje kunnen genieten.

 

Verminder de kans op huidkanker

We kunnen het niet vaak genoeg zeggen: verminder zoveel mogelijk de kans op huidkanker door je goed te beschermen tegen de zon. Niet alles, maar een groot deel heb je zelf in de hand. Hoe vaker je je huid of dat van je kindje laat verbranden, des te groter is het risico op huidkanker op latere leeftijd. Het gebruik van een zonnebrandmiddel moet een routine worden, net zoals tanden poetsen en je dagcrème aanbrengen. Smeer jezelf en je kindje elke dag goed in om zoveel mogelijk huidschade te voorkomen.

 

Kies je voor een crème, lotion of spray?

Er zijn veel soorten zonnebrandmiddelen verkrijgbaar. Welke moet je dan kiezen? Welke substantie vind je prettig? Een zonnebrandcrème is een dikke substantie en met name geschikt voor een normale tot droge huid. Een lotion is dunner en trekt sneller in, deze kan perfect voor een normale/gecombineerde tot vette huid gebruikt worden. Een spray is handig, maar je moet niet vergeten dat je veel zonnebrandmiddel verliest met een spray. Er gaat namelijk veel langs de huid heen, waardoor je veel product verliest. Bovendien is een spray minder milieuvriendelijk. Kom je er niet uit of wil je advies van een deskundige? Vraag advies aan een medewerker in een drogist of apotheek. Zij kunnen je van een goed advies voorzien.

 

Geniet van een heerlijke zomer!

Laat een opmerking achter

Opmerking

* Verplichte velden
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »