60 dagen bedenktijd!
Grote cupmaten (t/m cup M)!
Gratis verzending *
Webwinkel KeurZwangerschapspanty's
0
60 dagen bedenktijd!
Grote cupmaten (t/m cup M)!
Gratis verzending *

Door Danielle van de Vlag (Puur van Geluk)

Last van haaruitval tijdens en na de bevalling? Dit kun je doen.

Want die zwangerschapshormonen doen net waar ze zelf zin in hebben. Tijdens en zelfs nog na de zwangerschap. Het is een vervelende kwaal als je veel haren verliest. En bij de een is het minder erg dan bij de ander. Maar gelukkig is het meestal tijdelijk en groeit het wel weer. Heb je last van haaruitval tijdens en na de bevalling? Dit kun je doen.

 

Vermijd stress

 

Altijd een boosdoener en zeker wanneer je zwanger bent een belangrijk punt om zoveel mogelijk te vermijden. Want naast haaruitval, kun je daar ook andere vervelende klachten door krijgen, zoals bijvoorbeeld een hoge bloeddruk, vermoeidheid en gewichtsafname. Zorg dat je regelmatig de rust kunt vinden om op te laden en stress te vermijden. Dingen lopen zoals ze lopen, soms heb je er gewoonweg geen invloed op. Probeer in het hier-en-nu te leven en je niet overbodig zorgen te maken. Vind je het lastig? Probeer eens een aantal yoga-oefeningen om meer rust en balans te vinden.

 

>>>Tips om meer tijd voor jezelf te nemen

 

Eet gezond en gevarieerd

 

Eet je goed en krijg je voldoende vitamines en mineralen binnen? Neem je voeding eens grondig onder de loep en kijk kritisch waar nog iets te behalen valt. Eet gezond en gevarieerd, zodat je lichaam van voldoende vitamines en mineralen wordt voorzien. Wanneer je ongezond eet, kan haaruitval alleen maar erger worden. Je komt dan namelijk belangrijke voedingsstoffen tekort, waar je haardos niet blij van wordt. Eet vooral voldoende groene bladgroente, ongezouten noten, pitten, zaden en eet regelmatig kip en eieren. Maar ook bessen, meloen, sinaasappels en appels dragen bij aan een volle haardos.

 

>>>Gezonde tussendoortjes die je een boost geven

 

Haren drogen en stylen

 

Gebruik je een föhn, krul- of stijltang om je haren mee te drogen en te stylen? Wees hier voorzichtig mee! Over het algemeen wordt het haar hier niet gezonder van en valt het zelfs sneller uit doordat het haar continu verhit wordt. Het haar kan sneller afbreken en ook sneller uitvallen. Kies er liever voor om je haar aan de lucht te laten drogen.

 

Gebruik milde producten

 

Gebruik geen agressieve producten of producten met een hoog gehalte aan parfum. Het ruikt misschien wel lekker, maar het is geen aanrader wanneer je last hebt van haaruitval. Gebruik milde haarproducten, zoals shampoo, crèmespoeling en stylingsproducten.  Verwen je haren af en toe met een lekker haarmaskertje zonder parfum.

 

Wees lief voor je haren en hoofdhuid

 

Kam je haren voorzichtig door en laat het ook regelmatig los hangen. Wanneer je het elke keer in een strakke staart doet, kunnen de gezonde haren afknappen waardoor het sneller uitvalt. Maak een losse vlecht wanneer je gaat slapen, zodat het haar niet afbreekt.

Tip: geef je hoofdhuid regelmatig een massage door je handen over je hoofdhuid te kneden. Dit stimuleert de bloedsomloop en hier worden je hoofdhuid en haren enorm blij van.

 

Heb je vragen over haaruitval tijdens en na de zwangerschap of ervaar je extreme klachten? Overleg dan altijd even met je huisarts.

 

 

Laat een opmerking achter

Opmerking

* Verplichte velden
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »