60 dagen bedenktijd!
Grote cupmaten (t/m cup M)!
Gratis verzending *
Webwinkel KeurZwangerschapspanty's
0
60 dagen bedenktijd!
Grote cupmaten (t/m cup M)!
Gratis verzending *

Door Danielle van de Vlag (Puur van Geluk)

Deze 6 gezonde vitamine boosters geven energie tijdens de zwangerschap

Soms heel vervelend, zeker wan-neer je moet werken of thuis de boel op orde moet brengen na een lange werkdag. Hoe je dit op een eenvoudige manier kunt oplossen? Met deze 6 gezonde vitamine boosters, want die geven je direct energie! Niet alleen lekker, maar het is ook heel belangrijk om tijdens de zwangerschap gezond te eten. En met deze vitamine boosters krijg je een flinke dosis energie!

 

1. Sinaasappels

 

Een superlekkere vitamine booster voor je zwangerschap is de sinaasappel. Deze kun je lekker eten, verwerken in een smoothie, maar ook elke dag twee stuks persen voor een glaasje verse sinaasap-pelsap. Sinaasappels bevatten namelijk heel veel vitamine C, foliumzuur en vezels. Neem elke dag een glas versgeperste sinaasappelsap bij je avondeten. Dit zorgt ervoor dat ijzer uit je voeding beter wordt opgenomen door je lichaam.

 

2. Broccoli

 

Misschien niet je favoriete booster, maar het is wel een hele gezonde variant. Broccoli zit namelijk boordevol vitamine B en calcium, maar bevat ook antioxidanten en voedingsvezels. De voedings-vezels zorgen voor een verzadigd gevoel. Zo heb je minder de neiging om ongezond te snacken. Kook de broccoli beetgaar en eet het als tussendoortje. Misschien even wennen, maar het is wel heel gezond.

 

3. Groene bladgroente

 

Groene bladgroenten zitten boordevol vitamines, mineralen en vezels die je energie-niveau lekker upgraden. Denk aan bladsla, spinazie, bloemkool en andijvie. Je kunt er een heerlijk recept mee maken, maar je kunt spinazie ook heel goed in een smoothie verwerken met bijvoorbeeld banaan en havermout. Beetje versgeperste sinaasappels erbij en voila… Superlekker, voedzaam en energie verhogend.

 

4. Bananen

 

Een snelle en heerlijke vitamine booster, dat zijn de bananen. Ze bevatten veel kalium en bananen geven je direct energie. Ideaal als je een dipje hebt en toch zin hebt in iets zoets. Bananen kun je trouwens ook perfect gebruiken op een boterham, als bananenpannenkoeken, in bananenbrood en je kunt heerlijke gezonde repen maken met banaan. Echt een fijne vitamine booster om je energielevel op te krikken en die je gemakkelijk en snel tussendoor kunt eten.

 

5. Havermout

 

Havermout is lekker door de yoghurt of kwark, maar je kunt havermout ook perfect gebruiken om heerlijke ontbijt/tussendoor repen te maken. Super makkelijk te maken en echt heerlijk als ontbijt of tussendoortje! Het bevat veel vezels en die geven je direct energie en een verzadigd gevoel.

 

6. Avocado

 

Avocado eten tijdens de zwangerschap is zeker een aanrader. Avocado bevat voedingsstoffen, zoals vitamine B, K, E, kalium, en foliumzuur. Deze geven je een flinke oppepper. Je kunt stukjes avoca-do door de sla mengen, smeren op een cracker, toevoegen aan een smoothie of even grillen en uitle-pelen.

 

Eet sowieso meer groenten tijdens de zwangerschap. Dit kun je al heel eenvoudig doen door over-dag lekker te snacken met snackgroenten, zoals de mini varianten komkommers, paprika en to-maatjes. Wat is jouw favoriete energie booster?

Laat een opmerking achter

Opmerking

* Verplichte velden
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »