60 dagen bedenktijd!
Grote cupmaten (t/m cup M)!
Gratis verzending *
Webwinkel KeurZwangerschapspanty's
0
60 dagen bedenktijd!
Grote cupmaten (t/m cup M)!
Gratis verzending *

Door Danielle van de Vlag (Puur van Geluk)

Zo neem je meer tijd voor jezelf,zonder schuldgevoel

Vind je het lastig om meer tijd voor jezelf te nemen en heb je daar snel een schuldgevoel over? In een druk tijdperk en met allerlei sociale verplichtingen, werk, huishouden en kinderen, is het best lastig om te balanceren. Soms zijn er maar weinig momenten voor jezelf en die zijn juist zo nodig om weer op te kunnen laden. Zeker wanneer je zwanger bent heb je dit nodig. Daarom hebben we de volgende tips voor je om meer tijd voor jezelf te nemen, zonder schuldgevoel!

 

Maak een prioriteitenlijstje

 

Het klinkt misschien wat kneuterig, maar het werk wel! Beslis wat echt belangrijk is en wat kan wachten. Je kunt niet alles tegelijk doen, dus kies de taken die het meest urgent zijn en focus je daarop. Maak eventueel een wekelijkse planning, dan heb je inzichtelijk wat de bedoeling is en je kunt gemakkelijker tijd blokken voor jezelf.

 

Zeg vaker ‘nee’

 

Het is oké om nee te zeggen tegen dingen waar je geen tijd voor hebt of energie van krijgt. Soms is het goed om keuzes te maken om jezelf en de baby in je buik te beschermen.

        

Plan rustmomenten

 

Zelfs al is het maar 10 minuten, blok ze in je agenda. Gebruik deze tijd om iets voor jezelf te doen, denk aan mediteren, een boek te lezenof gewoon even niets doen.

 

>>>6 Keer waarom je intens moet genieten van je zwangerschapsverlof

 

Digitale detox

 

Dit geeft je direct een moment van rust. Zet alle apparaten uit, zoals je telefoon, computer en televisie en ervaar de rust en stilte om je heen. Je hoeft niet altijd ‘aan’ te staan.

 

Maak een wandeling

 

Een fijne wandeling geeft je een verfrissende blik op de dag. Het hoeft echt geen hele lange wandeling te zijn, een klein blokje om kan je al veel positieve energie brengen. Laat stoorzenders, zoals een telefoon thuis, zodat je echt geniet van de buitenlucht. Zo kom je volledig opgeladen terug en je hebt gelijk aan je fitheid gewerkt.

 

Creëer een fijn plekje

 

Of het nu een hoekje van een kamer is of een hele zolderverdieping, zorg voor een plek waar je je terug kunt trekken en tot rust kunt komen. Een fijn plekje waar je lekker en ongestoord kunt lezen, schilderen, tekenen of yoga kunt doen. Sluit jezelf regelmatig op in de badkamer om jezelf te verwennen met een warm bad/warme douche en heerlijke verzorgingsproducten. Klinkt als genieten toch?

 

Vraag om hulp

 

Dit doen we meestal als het echt niet meer kan of we geen energie meer hebben. Maar dat is te laat! Vraag om hulp wanneer je het nodig hebt of wanneer je tegen dingen aanloopt. Het delen van verantwoordelijkheden, taakjes en afspraken kan je enorm ontlasten. Zeker tijdens de laatste dagen/weken van je zwangerschap is hulp vragen een must!

 

Zonder schuldgevoel

 

Het vinden van tijd voor jezelf is niet egoïstisch, het is juist noodzakelijk om ontspannen en vol energie door de dagen en weken te wandelen. Door bewust te kiezen voor 'me-time', zul je merken dat je productiever, gelukkiger en meer in balans bent. Dus geniet van meer tijd voor jezelf, zonder schuldgevoel!

 

>>>Wist je dat zwanger zijn in de herfst voordelen heeft?

 

 

Laat een opmerking achter

Opmerking

* Verplichte velden
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »