60 dagen bedenktijd!
Grote cupmaten (t/m cup M)!
Gratis verzending *
Webwinkel KeurZwangerschapspanty's
0
60 dagen bedenktijd!
Grote cupmaten (t/m cup M)!
Gratis verzending *

Door Danielle van de Vlag (Puur van Geluk)

Hierop moet je letten bij het kopen van een kinderwagen

En daar hoort natuurlijk ook een mooie kinderwagen bij. En omdat er zoveel soorten zijn, helpen we je een handje op weg. Hierop moet je letten bij het kopen van een kinderwagen. Succes!

 

Wat is je budget?

De prijs is misschien wel het eerste waar je naar kijkt. Je hebt toch meestal een bepaald budget in je hoofd waarmee je uit wilt komen. Maar kijk niet alleen naar de prijs, want een kinderwagen wordt intensief gebruikt. Daarom is het wel handig als een kinderwagen voorzien is van comfort en gebruiksgemak en voldoet aan je wensen.

 

Waar ga je de wandelwagen voor gebruiken?

Uiteraard om je kleintje in te leggen wanneer je lekker wilt wandelen. Maar denk er ook aan waar je veel gaat wandelen. Is dit alleen over verharde wegen en paden of wil je ook regelmatig in het bos wandelen? Wil je het onderstel van de kinderwagen ook kunnen gebruiken voor een Maxi Cosi of alleen voor een kinderwagenbak? Of wil je het ook als een soort buggy gebruiken als je kindje ouder wordt. Allemaal dingen om over na te denken, zodat je de juiste beslissing kunt maken.

 

Kies je voor verstelbaar of niet?

Een kinderwagen die je kunt verstellen is wel aan te raden. Want misschien zijn jij en je partner anders in lengte. En het is wel zo prettig als je samen achter een goed afgestelde kinderwagen loopt om te voorkomen dat je last krijgt van je rug, armen en nek. Kijk dus of je het handvat van de kinderwagen in verschillende hoogtes kunt verstellen, zodat je allebei in een comfortabele houding achter de kinderwagen kunt lopen. Daarnaast is het ook goed om te letten op het zitgedeelte van de kinderwagen. Is het stoeltje naar jou gericht of kun je het ook omdraaien? Zodra je kindje ouder wordt, vindt hij of zij het erg leuk om lekker om zich heen te kunnen kijken.

 

Wat is je woonsituatie?

Wat heeft dat te maken met een wandelwagen hoor ik je denken. Nou, best veel kan ik je vertellen. Heb je in huis ruimte genoeg waar je de kinderwagen kwijt kunt of moet het ergens tussen passen, moet hij kunnen worden ingeklapt of past het in zijn geheel in de gang? Als je de kinderwagen moet inklappen, is het wel handig dat dit gemakkelijk en snel kan en je niet allerlei trucjes moet uithalen, voordat de kinderwagen in elkaar geklapt is. Ditzelfde geldt wanneer je de kinderwagen in de auto wilt zetten. Het zijn van die praktische dingen, maar die zijn op dat moment echt belangrijk.

 

Veiligheid en comfort

En last but not least, kies voor een veilige kinderwagen die voldoet aan alle veiligheidseisen. Kijk naar de juiste keurmerken en daarnaast ook naar het comfort van de kinderwagen. Kan je kindje er lekker in slapen, heeft het een comfortabele zit zodra je kleintje mag gaan zitten, is de stof lekker warm, maar ook weer niet te warm? Kun je de kinderwagen ook uitbreiden met accessoires om het comfort nog een beetje extra te vergroten? Denk daarbij aan een zonneparasol, een regenhoes, voetenzak en ga zo maar door. Kies een mooie, maar zeker ook veilige, gebruiksvriendelijke en comfortabele kinderwagen voor jou en je kleintje.

 

Lees meer en uitgebreide veiligheidstips voor het kiezen van een veilige kinderwagen met maximaal comfort! Want je wilt uiteraard de beste en meest veiligste kinderwagen voor je kind.

 

>> Ideaal om achter de kinderwagen te lopen met fijne sportkleding voor de zwangerschap. Lees en laat je inspireren!

 

>> Lees ook: Wist je dat zwanger zijn in de herfst voordelen heeft?

 

Laat een opmerking achter

Opmerking

* Verplichte velden
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »