60 dagen bedenktijd!
Grote cupmaten (t/m cup M)!
Gratis verzending *
Webwinkel KeurZwangerschapspanty's
0
60 dagen bedenktijd!
Grote cupmaten (t/m cup M)!
Gratis verzending *

Door Danielle van de Vlag (Puur van Geluk)

Dit zijn de babykamer trends van 2024

Hallo toekomstige en kersverse ouders! Vergeet alles wat je dacht te weten over babykamers, want 2024 staat klaar om je te verrassen met de meest betoverende trends. Dit jaar staat in het teken van creativiteit, duurzaamheid en een vleugje nostalgie.Creëer een gezellige, praktische en stijlvolle omgeving waarin je kleintje zich veilig en geliefd voelt.Dit zijn de babykamer trends van 2024, laat je inspireren!

 

7 babykamer trends van 2024

 

1. Mix & Match neutrale kleuren: Bye-Bye roze en blauw! Dit jaar Mixen & Matchen we met neutrale kleuren. De beigetinten zijn heel populair in 2024, vaak gecombineerd met zwarte elementen of lichte houttinten. Maar ook roestbruin in combinatie met rotan is én blijft een favoriet! Deze natuurlijke tinten creëren een kalmerende omgeving, bevorderen een gevoel van rust, en dragen bij aan een prettige slaapomgeving voor de baby.

 

2. Statement verlichting:Laat de babykamer stralen met statement verlichting. Hanglampen in opvallende vormen of schattige nachtlampjes in de vorm van dieren geven de ruimte een speels karakter. Verlichting wordt niet alleen functioneel, maar ook een stijlvol onderdeel van de kamer. Ook wordt er tegenwoordig veel slimme verlichting geïntrigeerd in een babykamer. Denk bijvoorbeeld aan Philips Hue lampen en LED-strips.

 

3. Retro Revival: Stap in de teletijdmachine en omarm de magie van de jaren '60 met de Retro Revival trend. Van vintage meubelstukken tot opvallende retro prints op de muur, deze trend voegt een vleugje nostalgie toe aan de ruimte en creëert een unieke en speelse sfeer. Het is een reis terug in de tijd met een hedendaagse twist. Tevens superleuk om dingen terug te zien die we zelf als ouders herkennen van vroeger!

 

4. Organische vormen:Strakke lijnen maken plaats voor organische vormen en zachtere contouren in de babykamer van 2024. Denk aan ronde wiegen, organisch gevormde kasten en decoratieve items met natuurlijke contouren. Deze organische vormen geven de babykamer een eigentijds en rustgevend karakter waar imperfectie wordt omarmd.

 

5. Duurzame materialen: Het inrichten van een duurzame babykamer niet alleen een trend, maar ook een bewuste keuze voor ouders die het beste willen voor hun kinderen en voor de planeet. Duurzame materialen zijn vrij van schadelijke stoffen zijn essentieel voor de gezondheid van onze kleintjes. Populaire keuzes zijn biologisch katoen en hout uit duurzaam beheerde bossen. Steeds meer meubelstukken worden ontworpen met oog voor hergebruik en recyclebaarheid, waardoor de ecologische voetafdruk van de babykamer wordt geminimaliseerd. Een win-win situatie!

 

>>>5 Tips om goedkoper en milieubewuster babykleertjes te wassen

 

6. Flexibele modulaire meubels: Meubels die met je kleintje meegroeien zijn dé trend in 2024. Van wiegjes die veranderen in peuterbedjes tot commodes die dienen als bureaus, flexibiliteit staat centraal. Deze multifunctionele meubels zorgen niet alleen voor praktisch gemak, maar dragen ook bij aan het duurzaam inrichten van de babykamer.

 

7. DIY-projecten: Een opvallende trend die dit jaar in het oog springt, is de groeiende populariteit van DIY (Do It Yourself) interieurprojecten. Met zelfgemaakte muurschilderingen, handgemaakte meubelstukken en andere creatieve uitingen, kun je een uniek en persoonlijk tintje aan de babykamer toevoegen. Hoe leuk is dat!?

 

Ben je klaar om de kinderkamer van je kleintje(s) te transformeren met deze toffe trends?

 

 

Laat een opmerking achter

Opmerking

* Verplichte velden
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »