60 dagen bedenktijd!
Grote cupmaten (t/m cup M)!
Gratis verzending *
Webwinkel KeurZwangerschapspanty's
0
60 dagen bedenktijd!
Grote cupmaten (t/m cup M)!
Gratis verzending *

Door Op en Top Zwanger

Tips voor een duurzame babykamer

Dus we kunnen ook perfect een duurzame babykamer realiseren. Hoe je dat doet? We geven je een aantal handige tips.

 

Moodboard voor uitwerken ideeën

 

Ga lekker creatief aan de slag met het maken van een moodboard. Speuren in tijdschriften, ga lekker knippen en plakken en maak er een toffe collage van. Zeker wanneer je nog niet weet hoe je de babykamer wilt inrichten, is het handig om een moodboard te maken. Welke sfeer wil je neerzetten, welke kleuren ga je gebruiken, voor welke meubels kies je en ga zo maar door. Wanneer je al je ideeën in kaart brengt, wordt er steeds meer duidelijk hoe je de babykamer gaat inrichten. Dit voorkomt dat je verkeerde keuzes maakt en dus duurzaam kunt handelen.

 

Babykamer meubels

 

Ga voor mooie stevige meubels waar je voorlopig mee vooruit kunt. Beknibbel niet op goed en stevig babybed, je kindje ligt bovendien de meeste uren van de dag in zijn of haar bedje. Een goed babybed en comfortabel matras zijn dus absoluut een must voor optimaal slaapcomfort. Want wanneer je baby lekker slaapt, kun jij ook goed uitrusten.

 

Duurzame accessoires

 

Kies voor duurzame accessoires op de babykamer. Ga voor een aantal mooie items waarmee je kindje over een poosje kan spelen en ook nog eens supermooi staan te pronken op de vensterbank. Denk bijvoorbeeld aan duurzaam houten speelgoed, zoals blokken, dierfiguren, een houten hobbelpaard en ga zo maar door. Houten speelgoed is duurzaam, gaat (bijna) niet kapot en is tof om te gebruiken als accessoires op de babykamer.

 

Comfortabel beddengoed

 

Ditzelfde geldt voor comfortabel beddengoed. Kies voor ademend beddengoed en ga het liefst voor natuurlijke materialen. Deze zijn duurzaam en gaan langer mee. Kies bijvoorbeeld voor een fijn lakentje en een wollen plaid. In de zomer geeft wol verkoeling zonder transpireren en in de winter biedt wol warmte. Bovendien is wol altijd ademend en kun je het jarenlang gebruiken. Ook als je kindje uit het bed is gegroeid, kun je het plaid gebruiken om lekker bij de voeten te leggen, om in te kruipen als je op de bank ligt of als picknickkleed.

 

Groene plantjes

 

Groen is duurzaam, groen geeft energie! Groene plantjes zorgen voor zuurstof in de ruimte, maken je blij en geven de ruimte een sfeervolle look. Maak gebruik van hangplantjes of zet de plantjes op de kast om ervoor te zorgen dat de kleine er niet bij kan als hij of zij ouder wordt.

 

Tweedehands items

 

Wil je er nog graag een schepje bovenop doen? Ga eens snuffelen naar tweedehands items. Er zijn ontzettend veel mooie pareltjes te vinden in de tweedehands winkels. Houten speelgoed, houten meubeltjes, babykleding en accessoires. Als je goed snuffelt, kun je van alles vinden. Op deze manier creëer je een duurzame babykamer, draag je je steentje bij aan een beter milieu en bovendien bespaar je in je portemonnee.

 

 

 

 

Laat een opmerking achter

Opmerking

* Verplichte velden
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »