60 dagen bedenktijd!
Grote cupmaten (t/m cup M)!
Gratis verzending *
Webwinkel KeurZwangerschapspanty's
0
60 dagen bedenktijd!
Grote cupmaten (t/m cup M)!
Gratis verzending *

Door Danielle van de Vlag (Puur van Geluk)

Contact maken met de baby in je buik? Lees hoe je dit doet!

Zwanger zijn is een bijzondere tijd waarin niet alleen de buik steeds meer begint te groeien, ook de band tussen moeder en kind. Zelfs nog voordat de baby geboren is. Is dat niet bijzonder? Contact maken met de baby in je buik? Lees hoe je dit doet!

 

Leg je handen op je buik

 

Leg regelmatig je handen op je buik om contact te leggen met de baby in je buik. Door zachtjes over je buik te wrijven of erover te bewegen, zul je naarmate de zwangerschap vordert misschien de bewegingen van je baby voelen. Dat gevoel is niet te beschrijven en versterkt de band.

 

Praat tegen je baby

 

Wist je dat je baby je stem al vanuit de baarmoeder kan herkennen? Neem daarom zeker dagelijks de tijd om rustig tegen je baby in je buik te praten. Vertel een verhaaltje of zing een liedje voor je baby. Dit kan de band tussen jullie versterken. Hoe geweldig is het om daar alvast mee te beginnen? Bovendien kun je gelijk wennen aan de voorleesmomentjes die nog komen gaan.

 

Zet muziek op

 

Niet alleen zingen heeft een positief effect op het versterken van de band tussen moeder en ongeboren kind, ook muziek heeft een krachtig effect. Kies voor rustige, kalmerende muziek en maak er gelijk een relaxmoment van voor jezelf. Je baby in je buik zal de trillingen van de muziek voelen en dit geeft jullie beiden een ontspannen gevoel.

 

Lees: hoe je meer tijd voor jezelf neemt, zonder schuldgevoel.

 

Blijf in beweging

 

Blijf actief met lichte oefeningen, zoals zwemmen of zwangerschapsyoga. Dit zal niet alleen positief bijdragen aan lichaam en geest, maar ook aan de gezondheid van je kindje. Bovendien zul je tijdens sportieve activiteiten ook activiteit in je buik kunnen voelen en dat maakt het extra leuk.

 

Maak samen contact

 

Laat je partner en eventueleandere kinderen in het gezin ook deelnemen aan het maken van contact met de baby. Laat hen praten, zingen of hun handen op je buik leggen. Dit kan helpen bij het versterken van de familieband en het gevoel van verbondenheid met de baby. Dit wil je natuurlijk samen delen!

 

Het maken van contact met je baby in je buik is een unieke ervaring die de band tussen moeder en baby versterkt en heel bijzonder voelt. Probeer bovenstaande tips uit en kijk of jij contact kunt maken met je baby. Op naar een sterke band en een fantastische zwangerschap!

 

>>>Meer informatieve en interessante blogs lees je hier

 

Laat een opmerking achter

Opmerking

* Verplichte velden
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »