60 dagen bedenktijd!
Grote cupmaten (t/m cup M)!
Gratis verzending *
Webwinkel KeurZwangerschapspanty's
0
60 dagen bedenktijd!
Grote cupmaten (t/m cup M)!
Gratis verzending *

Door Danielle van de Vlag (Puurvangeluk.com)

Voordelen van zwangerschapsyoga

Yoga oefeningen speciaal afgestemd op je zwangere lichaam helpen je sterk en fit te maken/houden zonder dat je te veel inspanning moet leveren. Lees de voordelen van zwangerschapsyoga. 

Actieve ontspanning


Een les zwangerschapsyoga staat garant voor actieve ontspanning. Je gaat lekker actief aan de slag zonder dat het je veel inspanning en energie kost. Je bent goed in beweging, komt beter in balans en leert te ontspannen. 

Groepsles of individuele les


Je kunt kiezen voor zwangerschapsyoga in groepsverband of gaan voor een individuele les. Het is misschien juist wel fijn om vrouwen te ontmoeten die hetzelfde meemaken als jij om ervaringen met elkaar te delen. Wie weet houd je er ook leuk contact aan over. Wil je liever gaan voor individuele lessen? Uiteraard is dat ook mogelijk! Kies waar jij je lekker bij voelt. 

Sterk en fit blijven/worden 


Je gaat tijdens een les zwangerschapsyoga aan de slag om je lichaam sterk en fit te maken/houden. Door middel van verschillende oefeningen ga je aan de slag onder begeleiding van een ervaren docent. Wat ga je doen? Denk bijvoorbeeld aan buikspieroefeningen, ademhalingsoefeningen en oefeningen om je bekkenbodem en rug/houding aan te sterken. Na een les yoga ben je volledig ontspannen terwijl je je lichaam de nodige beweging hebt gegeven. 

Voorbereiding op de bevalling 


Yoga maakt je mentaal sterk en is een perfecte voorbereiding op je bevalling. Je leert je lichaam goed kennen, leert vertrouwen op je lichaam en jezelf waardoor je ook zelfverzekerd de bevalling tegemoet kunt gaan. Perfecte voorbereiding dus. 

Wanneer begin je met zwangerschapsyoga?


De meeste zwangere vrouwen beginnen tussen de twaalfde en zestiende week van de zwangerschap met zwangerschapsyoga. Ben je verder in je zwangerschap en wil je alsnog een cursus/les zwangerschapsyoga volgen? Het is nooit te laat om te beginnen! Zeker de laatste maanden van de zwangerschap wordt alles zwaarder en kun je wel wat extra ondersteuning gebruiken. Begin met zwangerschapsyoga wanneer jij daar klaar voor bent. 

Krijg je zwangerschapsyoga vergoed via de verzekering?


De prijzen van zwangerschapsyoga kunnen behoorlijk uiteen liggen. Het is uiteraard ook afhankelijk of je kiest voor groepslessen of individuele lessen. Wordt zwangerschapsyoga vergoed? Dat ligt aan je verzekeringsmaatschappij, welke verzekering je hebt afgelopen en welke vergoedingen er in je pakket zitten.

 

Informeer bij je verzekeringsmaatschappij of je in aanmerking komt voor een vergoeding voor zwangerschapsyoga. 

 

 

 

Laat een opmerking achter

Opmerking

* Verplichte velden
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »