60 dagen bedenktijd!
Grote cupmaten (t/m cup M)!
Gratis verzending *
Webwinkel KeurZwangerschapspanty's
0
60 dagen bedenktijd!
Grote cupmaten (t/m cup M)!
Gratis verzending *

Door Op en Top Zwanger

Zwemmen tijdens de zwangerschap is goed voor je!

Zwemmen is tijdens de zwangerschap de ideale sport! Waarom? 

-  In het water voel je je heerlijk gewichtsloos
-  Je traint je armen en benen
-  Het risico op blessures is tijdens het zwemmen minimaal


Ben je geen fanatieke sporter? Begin dan rustig, start met een warming-up en eindig met een cooling down, en vraag uw verloskunstige om advies, voor fanatieke sporters en zwemmers veranderd er eigenlijk weinig.

Het belangrijkste tijdens, voor en na het zwemmen is blijven drinken. Drink voordat je gaat zwemmen een glas water, per twintig minuten een glas en na het zwemmen weer een. Omdat je in het water ligt merk je niet zo snel dat je zweet, het is heel belangrijk om goed te hydrateren.
 

In het eerste trimester:

Als je voldoende energie hebt om te gaan zwemmen, probeer dan dagelijks een half uur te gaan zwemmen.
Het lijkt vaak, maar als het lukt om vroeg in de ochtend het water in te duiken helpt dit tegen ochtendmisselijkheid en krijg je een flinke energieboost. Klaar om de rest van de dag aan te kunnen.

In het tweede trimester:

Je buik groeit, je voelt je misschien iets minder fit, maar dit hoeft je niet te belemmeren tijdens het zwemmen, heerlijk gewichtsloos baantjes trekken, en daarna lekker even ronddrijven. Mocht je buik flink groeien zal het wel comfortabeler zijn om een zwangerschapstankini of zwangerschapsbadpak aan te schaffen, deze groeien met je buik en borsten mee, zijnna de zwangerschap ook gewoon te dragen of er zijn modellen die geschikt zijn tijdens de borstvoedings periode.

In het derde trimester:

Het water zorgt nu voor de meeste voordelen, weinig kans op blessures, je wordt beschermt tegen oververhitting, je wordt perfect ondersteunt en je ontlast je gewrichten. Tijdens het derde trimester is de beste zwemslag de schoolslag, je torso hoeft je hierbij niet te draaien en hij vergt weinig inspanning.
Door de houding bij de schoolslag wordt de spanning op veel spieren die door de zwangerschap onder spanning staan stukken minder.
 

Je kunt het baanjes zwemmen natuurlijk afwisselen door ook af en toe te gaan zwangerschapszwemmen.
 

Laat een opmerking achter

Opmerking

* Verplichte velden
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »