60 dagen bedenktijd!
Grote cupmaten (t/m cup M)!
Gratis verzending *
Webwinkel KeurZwangerschapspanty's
0
60 dagen bedenktijd!
Grote cupmaten (t/m cup M)!
Gratis verzending *

Door Danielle van de Vlag (Puurvangeluk.com)

8 Redenen waarom je niet kunt slapen tijdens de zwangerschap

Super vervelend, maar meestal is het wel van tijdelijke aard. Het zijn fases of misschien ligt het aan de volgende 10 redeneren waarom je niet (lekker) kunt slapen tijdens de zwangerschap. 

1.      Je  ligt te piekeren 

 

Je kunt maar niet de slaap te pakken krijgen doordat je maar ligt te malen en te piekeren. Heel irritant. Er komt van alles op je af wanneer je zwanger bent, alles is nieuw wanneer je zwanger bent van een eerste kindje dus dat geeft genoeg stof om over na te denken. 

2.      Je moet vaak plassen

 

Je kunt niet lekker slapen of in slaap komen, omdat je vaak moet plassen. Zeker aan het eind van de zwangerschap drukt de baby op je blaas waardoor je regelmatig moet plassen. Heb je er heel vaak last van of heb je pijn bij het plassen, laat je urine even checken bij de huisarts. Het kan ook een blaasontsteking zijn. 

3.      Je ligt te dromen 

 

Misschien slaap je onrustig of ben je vaak wakker doordat je veel aan het dromen bent. Je bent overdag misschien met van alles bezig in je hoofd, dat geeft onrust die er uitkomt wanneer je rust en met name wanneer je slaapt. 

4.      Krampen in je benen

 

Je lichaam verandert tijdens de zwangerschap. Je kunt ook ineens last krijgen van spierkrampen in je benen of misschien heb je rusteloze benen en tintelen ze regelmatig. Super irritant wanneer je lekker wilt slapen. Leg een kussen tussen je benen, dit geeft vaak iets verlichting. 

5.      Je maag knort 

 

Gaat je maag tekeer heb je trek? Je maag knort en heeft zin in iets te eten? Ga even uit je bed en smeer een crackertje met kaas om je trek te stillen. Heb je toch iets in je maag en kun je daarna weer lekker verder tukken. 

6.      Pijnlijke en gezwollen borsten 

 

Je borsten groeien meestal tijdens de zwangerschap. Dit kan ervoor zorgen dat ze gespannen voelen, waardoor je vaker wakker wordt of misschien slechter in slaap komt. Vind je het prettig om steun te hebben, draag dan een sportbeha zonder beugels. Dat geeft misschien net een beetje extra steun en verlichting. 

7.      Last van bandenpijn 

 

Heb je last van bandenpijn? Vervelend! Het is een trekkerig en vervelend gevoel. Een warme kruik of kersenpittenzak kan verlichting geven. Draag eventueel een ondersteunende buikband. 

8.      Je zweet je bed uit

 

Je hormonen doen rare dingen met je lichaam. Zweten is er één van. Je kunt badend in het zweet wakker worden. Spring even de douche onder of neem een ontspannen bad met lavendelolie en trek een droge pyjama aan. Hopen dat je dan weer lekker verder kunt slapen. 

 

 

Laat een opmerking achter

Opmerking

* Verplichte velden
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »