60 dagen bedenktijd!
Grote cupmaten (t/m cup M)!
Gratis verzending *
Webwinkel KeurZwangerschapspanty's
0
60 dagen bedenktijd!
Grote cupmaten (t/m cup M)!
Gratis verzending *

Door Op en Top Zwanger

Wat is bandenpijn en hoe kan je de pijn verlichten?

Dit is normaal en niks om je zorgen over te maken. Het kan wel als vervelend ervaren worden. Het geeft over het algemeen een vervelend en trekkerig gevoel. Wat is bandenpijn en hoe kan je de pijn verlichten?

Wat is bandenpijn?

Banden zijn een soort spieren die ervoor zorgen dat de baarmoeder op zijn plaats blijft. Bandenpijn wordt veroorzaakt door de (snelle) groei van de baarmoeder en zit meestal ter hoogte van het schaambot. Er wordt als het ware aan de banden getrokken doordat de baarmoeder steeds groter groeit. De pijn wordt veroorzaakt door de banden waarmee de baarmoeder aan het schaambot en aan de stuit vastzit. Het schaambot kan vooral vermoeid en pijnlijk aanvoelen, wat kan verergeren wanneer je moe bent of veel staand werk moet verrichten. Soms doet het gebied rond het schaambot al pijn bij een lichte aanraking.

Wanneer treedt bandenpijn op?

Dat is heel verschillend. Er zijn zwangere vrouwen die al vanaf het begin van de zwangerschap last hebben van bandenpijn, terwijl andere zwangere vrouwen de pijn pas in een later stadium ervaren. Meestal wordt de bandenpijn heviger naarmate de zwangerschap vordert. Dit omdat de baarmoeder steeds groter wordt waardoor de banden steeds verder opgerekt worden. 

Wat kun je doen om bandenpijn te verlichten?

Bandenpijn is een onschuldige pijn. Vooral als je moe bent, kun je meer last krijgen van bandenpijn. De pijn kan als (zeer) vervelend ervaren worden. Wat kun je doen om bandenpijn te verlichten?

-     Laat je buik niet hangen maar span regelmatig je buikspieren even aan.
-     Als je flink last hebt van bandenpijn kan een warme kruik, een warm bad of kersenpittenzak verlichting geven. 
-     Een zwangerschapspanty of ondersteunende buikband geeft extra steun en geeft verlichting bij pijn. Draag het niet de hele dag door, maar enkel wanneer stevigheid gewenst is tijdens werkzaamheden bijvoorbeeld. Als je te lang achter elkaar een ondersteunende buikband draagt kunnen spieren verslappen waardoor de klachten kunnen verergeren.  

 

 

Laat een opmerking achter

Opmerking

* Verplichte velden
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »