60 dagen bedenktijd!
Grote cupmaten (t/m cup M)!
Gratis verzending *
Webwinkel KeurZwangerschapspanty's
0
60 dagen bedenktijd!
Grote cupmaten (t/m cup M)!
Gratis verzending *

Door Danielle van de Vlag (Puurvangeluk.com)

Zwanger worden is een spannende en bijzondere tijd

Om deze tijd zo goed mogelijk door te komen is het belangrijk om stress te vermijden en er zo relaxt mogelijk mee om te gaan. Wat kan je het beste doen om de kans op een zwangerschap te vergroten en hoe ga je ermee om?

Spannende ervaring 


Voor sommige vrouwen is de wens om zwanger te worden erg groot, voor een ander kan het nog een onwennig idee zijn. Een eerste zwangerschap kan best een spannende ervaring zijn; de situatie is helemaal nieuw en als vrouw weet je nog niet goed wat je te wachten staat. Aan de andere kant is geen enkele zwangerschap hetzelfde; dus ook bij een tweede, derde of volgende kind kan er sprake zijn van een natuurlijke spanning. Soms kan een zwangerschap ook even op zich laten wachten vanwege gezondheidsredenen of andere oorzaken. Uit onderzoek is gebleken dat bij ongeveer 93% van alle vrouwen die graag zwanger willen worden, dit ook daadwerkelijk lukt binnen een jaar. Bij de andere 7% spelen er andere factoren een rol waarbij een zwangerschap op zich laten wachten. 

Kans op een zwangerschap vergroten


Er zijn een aantal dingen die je als vrouw, en man, kunt doen om de kans op een zwangerschap te vergroten:

  • Een gezonde leefstijl met goede voeding
  • Weinig tot geen alcohol nuttigen
  • Probeer voor je 35e zwanger te raken, de kans is groter dan wanneer je na je 35e zwanger probeert te raken
  • Probeer stress te vermijden 
  • Zorg voor voldoende beweging en een gezond lichaamsgewicht
  • Zorg dat je lekker en energiek in je vel zit


Uiteraard heb je niet alles zelf in de hand. Er zijn verschillende factoren te noemen die de kans op een zwangerschap bemoeilijken. Mocht je na een jaar niet zwanger worden neem dan contact op met je huisarts. 

Foliumzuur 


Het is raadzaam al voordat je zwanger bent, en een duidelijke kinderwens hebt, te beginnen met het slikken van foliumzuur. Het liefst vanaf een aantal weken voor de ovulatie. Foliumzuur verkleint de kans op een open ruggetje bij de baby. Foliumzuur is een B-vitamine en verkrijgbaar bij elke drogisterij. Er zijn ook multivitamines verkrijgbaar waar foliumzuur al in zit. Dan heb je alles in één.

Probeer het los te laten 


Zwanger worden kan best wel spannend zijn; zeker als je al een poosje zwanger probeert te raken. Probeer samen met je partner op een positieve manier tegen een zwangerschap aan te kijken; het is goed om er samen veel over te praten. Leg er vooral niet teveel druk op, probeer het een beetje los te laten. Zo voorkom je dat het alledaagse dingen gaat belemmeren en je aan niks anders meer kan denken. Als je er obsessief mee bezig bent kan het zelfs zijn dat het zwanger worden juist wordt bemoeilijkt. 

 

Laat een opmerking achter

Opmerking

* Verplichte velden
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »