60 dagen bedenktijd!
Grote cupmaten (t/m cup M)!
Gratis verzending *
Webwinkel KeurZwangerschapspanty's
0
60 dagen bedenktijd!
Grote cupmaten (t/m cup M)!
Gratis verzending *

Door Danielle van de Vlag (Puur van Geluk)

Zwanger en uit eten, waar moet je op letten?

Tijdens je zwangerschap uit eten gaan? Dat kan natuurlijk gewoon! Niets is fijner dan te genieten, ook met een kleintje in je buik. En met maar een paar kleine puntjes om op te letten, wordt het alsnog een fijne beleving. Zwanger en uit eten, waar moet je op letten? Dat leggen we je uit.

 

Geef aan dat je zwanger bent

 

Dit kun je vooraf bij het reserveren al melden. Stel dat ze een welkomstdrankje willen serveren, dan is het handig dat ze weten dat je in ieder geval geen alcohol mag. Maar daarnaast is het ook handig dat ze het keukenpersoneel alvast kunnen inlichten, zodat ze rekening kunnen houden met de bereidingen van maaltijden. Ook als je nog niet wilt vertellen (om wat voor een reden dan ook) aan je gezelschap dat je zwanger bent is het handig om het personeel van het restaurant vooraf in te lichten. Zo hoef je niet geheimzinnig te doen wanneer je aan tafel zit en voorkom je vervelende situaties.

 

Non alcohol

 

Zoals we al schreven kan er in het restaurant misschien wel een welkomstdrankje geserveerd worden waar alcohol in zit. Ook al is het maar een klein beetje, het is raadzaam om het niet te nuttigen. Ditzelfde geldt voor bonbons, toetjes, stoofpotjes of andere gerechten waarin alcohol wordt gebruikt. Vraag het altijd even voor de zekerheid na. Wil je toch graag proosten met je vrienden, collega’s of familie? Tegenwoordig zijn er veel restaurants die ook diverse soorten mocktails serveren. Dit zijn cocktails zonder alcohol, maar echt net zo lekker en gezellig!

 

Eet geen rauw vlees en rauwe vis

 

Zoals de meesten wel weten, moet je altijd opletten met het eten van rauw vlees en rauwe vis. Maar voor zwangere vrouwen is het helemaal not done om rauw vlees of vis te eten. Geef in het restaurant waar je gaat eten ook door dat het goed doorbakken moet zijn om te voorkomen dat je er ziek van wordt. Twijfel je welke vlees- of vissoorten je mag eten tijdens de zwangerschap, vraag het keukenpersoneel wat ze in huis hebben wat je mag eten en laat ze dit goed bereiden. Die lekkere carpaccio die je normaal gesproken altijd bestelde, mag je tijdens je zwangerschap even laten staan. Eet ook geen lever en leverpaté tijdens de zwangerschap! Jammer misschien, maar er zijn genoeg andere lekkere alternatieven.

 

>>>Deze gezonde tussendoortjes mag je eten tijdens de zwangerschap

 

Wees alert met rauwmelkse kazen

 

Als je zelf de boodschappen doet, kun je altijd even checken welke kaassoorten je koopt. In een restaurant is dat lastiger, dus vraag altijd even na of de kaas ‘au lait cru’ of een harde kaas is. Meestal kun je mozzarella en feta wel eten, omdat dit van verhitte melk is gemaakt. Maar vraag of lees het altijd extra goed na!

 

Rauwe eieren in sauzen en desserts

 

Waar je meestal niet bij stilstaat, is dat ze in restaurants sauzen en desserts kunnen maken met rauwe eieren als bestanddeel. Vraag dit ook altijd even na aan het keukenpersoneel of de bediening. Want bij mayonaise, slasaus of een dessert denk je niet per se na over het gebruik van rauwe eieren. Beter een keer extra checken, dan te weinig.

 

Pas op met gekruid voedsel

 

Ben je gek op pittig eten? Dan is het toch aan te raden om dit met mate of zelfs helemaal niet te doen. Want tijdens de zwangerschap kan je lichaam en je maag anders reageren op gekruid voedsel dan voor je zwangerschap. En het zou vervelend zijn als je er last van krijgt.

 

Het eten van welke voedingsmiddelen mis jij nu je zwanger bent?

 

>>>Lees meer inspirerende blogs

 

 

Laat een opmerking achter

Opmerking

* Verplichte velden
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »