60 dagen bedenktijd!
Grote cupmaten (t/m cup M)!
Gratis verzending *
Webwinkel KeurZwangerschapspanty's
0
60 dagen bedenktijd!
Grote cupmaten (t/m cup M)!
Gratis verzending *

Door Danielle van de Vlag (Puur van Geluk)

Zelf de bevalling opwekken? Dit zijn de meest gehoorde fabels

Superlief natuurlijk, maar je kunt er eigenlijk zelf weinig aan doen om de bevalling op gang te laten komen. Moeder Natuur beslist! Niet altijd natuurlijk, want soms is het advies om de baby eerder te halen, maar dat wordt dan medisch beslist. Zelf de bevalling opwekken? Dit zijn de meest gehoorde fabels.

 

Springen en bewegen

Je hebt vast wel eens van iemand gehoord dat je moet gaan springen en bewegen om de bevalling op gang te helpen. Bewegen tijdens de zwangerschap is natuurlijk goed voor je, maar je gaat er alleen niet de bevalling mee opwekken. Blijf wel lekker bewegen door te wandelen en door bijvoorbeeld een lekker baantje te zwemmen. Goed voor de spieren en je conditie!

 

Eet ananas

Sommige mensen en zelfs onderzoeken doen geloven dat je door het eten van ananas of ananasharten de bevalling kunt opwekken. Een schijfje ananas is een aanrader om lekker te eten, want er zitten goede vitamines en voedingsvezels in die je lichaam voorzien van extra energie. De ananasharten zijn iets minder fraai om te eten, want ze zijn best een beetje hard. En het gaat ook hier helaas weer om een smakelijke fabel, want het is niet wetenschappelijk onderbouwd.

 

Acupunctuur

Dit zou je bevalling ook kunnen opwekken, zoals wordt beweerd. Je krijgt energiestromen in je lichaam die de bevalling zou moeten kunnen aanzetten. Bij acupunctuur is het eveneens niet duidelijk of het daadwerkelijk helpt om je bevalling op gang te helpen.

 

Pittig eten

Pittig eten zorgt ervoor dat je darmen worden geprikkeld en flink aan het werk moeten. Er wordt beweerd dat de baarmoeder daardoor kan gaan samentrekken en zo de bevalling zal opwekken, maar ook hier is niets van bewezen. Kijk tijdens de zwangerschap uit met pittig eten. Het kan er ook voor zorgen dat je diarree krijgt of buikklachten. Daar zit je natuurlijk niet op te wachten.

 

Een goede vrijpartij

Dat is natuurlijk altijd fijn, al kan het best zijn dat je tijdens het einde van de zwangerschap daar iets anders in staat. Een orgasme laat je baarmoeder samentrekken en een wee is ook een samentrekking van je baarmoeder, vandaar dat deze conclusie wordt getrokken. Al is dit niet wetenschappelijk bewezen.

 

Wil je je partner verleiden? Trek dan mooie zwangerschapslingerie aan. Daar voel je je vrouwelijk en sexy van.

 

Bevalling inleiden

De enige manier om een bevalling op te wekken is om een bevalling in te leiden. Dit is geen fabel, maar een beslissing van je gynaecoloog of verloskundige wanneer een (medische) situatie zich aandient of wanneer gekozen wordt om in te leiden bij 42 weken zwangerschap. Tot die tijd zit er niets anders op dan er lekker van te genieten en het rustig af te wachten. Uiteindelijk is het heerlijk dat je kleintje zich veilig en geborgen mag ontwikkelen in je buik.

 

Lees ook: Wist je dat zwanger zijn in de herfst voordelen heeft?

Laat een opmerking achter

Opmerking

* Verplichte velden
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »