60 dagen bedenktijd!
Grote cupmaten (t/m cup M)!
Gratis verzending *
Webwinkel KeurZwangerschapspanty's
0
60 dagen bedenktijd!
Grote cupmaten (t/m cup M)!
Gratis verzending *

Door Danielle van de Vlag (Puurvangeluk.com)

Welke voedingsmiddelen kan je beter niet nuttigen tijdens de zwangerschap?

Soms ben je er niet eens van bewust maar kan het wel degelijk een gevaar opleveren. We hebben de volgende producten op een rijtje gezet die je beter niet kan nuttigen. Welke voedingsmiddelen kan je beter niet nuttigen tijdens je zwangerschap?
 

  • Eet geen rauw vlees of vleeswaren 


Vlees of vleeswaren gemaakt van rauw vlees kan een gevaar voor de baby opleveren. Het kan Toxoplasma gondii bevatten. Dat is een ziekmakende bacterie. Verhit rauw vlees door en door.

  • Eet geen rauwe vis 

 
Kijk goed uit met rauwe vis en vis uit de koeling van de supermarkt. Het kan de bacterie Listeria bevatten. Eet liever vette vis of verhit vis door en door. Eet niet meer dan 2 keer per week vis.
 

  • Eet geen rauwmelkse kazen 


Pas ook goed op met rauwmelkse kazen of producten waarin rauwmelkse kaas in verwerkt is. Kijk goed op de verpakking wat de ingrediënten zijn. Staat er op het etiket 'au lait cru' of gemaakt van rauwe melk, laat het dan staan. Er kunnen bacteriën in zitten die slecht zijn voor de baby.
 

  • Wees matig met leverproducten 


Lever en leverproducten bevatten heel veel vitamine A. Teveel aan deze vitamine kan de kans op een aangeboren afwijking verhogen. Wees matig met leverproducten of vermijd het liever.
 

  • Pas op met kruiden 


Kruiden bevatten sterke aroma's en gifstoffen die in grote hoeveelheden schadelijk kunnen zijn. Kruidenpreparaten bevatten vaak een hoog geconcentreerd gehalte aan kruiden die niet goed voor de baby zijn. Pas dus goed op met kruiden.
 

  • Wees matig met koffie 


Een kopje koffie op zijn tijd is heerlijk. Beperk echter wel het aantal koppen koffie als je zwanger bent. Drink niet meer dan 1 of 2 koppen koffie per dag.
 

  • Nuttig geen alcohol 


Alcohol is een absolute boosdoener tijdens de zwangerschap. Het is zeer schadelijk voor de baby dus nuttig geen alchohol tijdens de zwangerschap.
 

  • Pas op met drop 


Dropjes, wat zijn ze lekker. Pas wel op met drop tijdens de zwangerschap en nuttig met mate of liever niet. Het bevat zoethoutwortelextract. Dat werkt bloeddrukverhogend.
 

  • Superfoods


Ze klinken zo gezond maar de duidelijke werking ervan is niet bekend. Pas daarom op met superfoods tijdens de zwangerschap. Ze kunnen tevens kruiden bevatten die niet gunstig zijn voor de gezondheid van de baby. 

 

Kies voor een gezond en gevarieerd voedingspatroon 
 

Een gezond en gevarieerd voedingspatroon is van belang tijdens de zwangerschap. Kies voor voldoende groente en fruit. Eet vooral gevarieerd en het liefst de hele dag door kleine porties. Zo voorkom je dat je duizelig of misselijk wordt. De juiste voeding geven je voldoende energie, voedingsstoffen, vitamines en mineralen. 

 

Laat een opmerking achter

Opmerking

* Verplichte velden
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »