60 dagen bedenktijd!
Grote cupmaten (t/m cup M)!
Gratis verzending *
Webwinkel KeurZwangerschapspanty's
0
60 dagen bedenktijd!
Grote cupmaten (t/m cup M)!
Gratis verzending *

Door Danielle van de Vlag (Puur van Geluk)

Tips voor een relaxte ouderschap

Toch is het soms lastig en zoeken we naar de juiste tools om de opvoeding en het ouderschap in de juiste bananen te leiden. Met deze tips voor een relaxte ouderschap helpen we je op weg naar meer ontspanning en genieten. Succes!

 

Perfectie bestaat niet!

Accepteer dat perfectie niet bestaat, het is echt onmogelijk om perfect te zijn als ouder of om alles perfect voor elkaar te hebben. Wees vooral niet te streng voor jezelf en geef jezelf de ruimte om fouten te maken en te leren. Dit hoort erbij! Door alle touwtjes een beetje te laten vieren, krijg je veel meer ruimte in je hart en hoofd.

 

Let it go!

En dat is even wennen misschien! Maar door bepaalde zaken los te laten (waar je geen grip op hebt) en te accepteren dat je niet alles onder controle kunt houden, word je een stuk relaxter. Laat je kinderen dus ook gerust fouten maken en leer hen dat het heel normaal is en je van fouten kunt leren. Zo leren ze ook steeds meer verantwoordelijkheid te nemen voor hun acties.

 

Leer omgaan met drukte en stress

Het ouderschap brengt behoorlijk wat drukte en stress met zich mee. Dit kun je niet voorkomen en zal iedereen herkennen. Het is vooral belangrijk om manieren te vinden om ermee om te gaan en dit kun je op verschillende manieren doen, zoals:

 

  • Ademhalingsoefeningen of meditatie.
  • Lichaamsbeweging, zoals sporten, yoga of wandelen.
  • Activiteiten die je doen ontspannen, zoals een boek lezen, puzzelen of iets anders naar wens.

 

>>>Zo vind je de ideale oppas zodat je kunt genieten van een avondje uit

 

Stel realistische doelen of verwachtingen

Verwacht niet dat alles altijd soepel verloopt, maar calculeer juist in dat alles altijd anders loopt dan je had verwacht. Kinderen kunnen onvoorspelbaar zijn en er zullen altijd uitdagingen zijn die er regelmatig voor zorgen dat je zult moeten schakelen. Stel realistische doelen en verwachtingen voor jezelf en je kinderen. En wees flexibel, dit geeft je veel meer lucht en zorgt voor een relaxte ouderschap.

 

Zorg goed voor jezelf

Het is belangrijk om goed voor jezelf te zorgen, zowel fysiek als mentaal. Neem tijd voor ontspanning, hobby's en sociale activiteiten die je leuk vindt en waar je energie van krijgt. Zorg er tevens voor dat je voldoende slaapt, gezond eet en regelmatig lichaamsbeweging krijgt. Hier word je energieker van en zorgt ervoor dat je beter kunt relativeren.

 

Schakel hulp in

Schroom niet om hulp te vragen als je het nodig hebt. Familie, vrienden of andere ouders kunnen een waardevolle bron van ondersteuning zijn. Het is niet nodig om alles alleen te doen. Zeker niet wanneer je het even niet ziet zitten. Enne … hoe fijn is het om ook iemand anders te helpen? Dit geeft jou ook een goed gevoel, dus je mag best hulp inschakelen als jij het een keer nodig hebt. Doen!

 

Geniet van alle mooie momenten

Probeer bewust te genieten van de mooie momenten met je kinderen, hoe klein ze ook zijn. Het ouderschap gaat snel voorbij en de kinderen zijn rap groot, dus probeer in het moment te zijn en te waarderen wat er nu is.Onthoud dat het worden van een relaxte ouder een proces is en dat het normaal is om ups en downs te ervaren. Wees geduldig met jezelf en met je kinderen, en vergeet vooral ook niet om plezier te hebben in het ouderschap. Het ouderschap is prachtig!

 

Lees en laat je inspireren: Waarom knuffelen met je baby heel belangrijk is

Laat een opmerking achter

Opmerking

* Verplichte velden
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »