60 dagen bedenktijd!
Grote cupmaten (t/m cup M)!
Gratis verzending *
Webwinkel KeurZwangerschapspanty's
0
60 dagen bedenktijd!
Grote cupmaten (t/m cup M)!
Gratis verzending *

Door Danielle van de Vlag (Puur van Geluk)

Rugklachten tijdens de zwangerschap? Zo kun je ze verlichten

dan wordt het extra moeilijk om lekker te kunnen bewegen. Rugklachten tijdens de zwangerschap? Zo kun je ze verlichten, zodat je beter kunt bewegen en minder pijn ervaart.

 

Let op je houding

Het is belangrijk om op je houding te letten tijdens de zwangerschap. Kantel je heupen iets naar voren en zorg dat je rechtop zit of staat door je schouders naar achteren en iets naar beneden te trekken. Wanneer je staat is het belangrijk dat je je knieën van het slot haalt. Zo is er meer ontspanning in de spieren. Zorg, wanneer je zit, dat je voeten naast elkaar op de grond staan en worden ondersteund door iets onder de voeten te plaatsen zodat ze iets van de grond komen. Gebruik eventueel een kussentje in je rug om rechter te zitten.

Blijf in beweging

Hoe lastig het soms ook is, beweging geeft meestal verlichting. Blijf niet te lang in dezelfde houding zitten, liggen of staan. Wissel het zitten, liggen of staan af met beweging. Al is het maar een kleine wandeling door het huis, in je tuin of even naar boven. Draag bovendien goed schoeisel! Goede schoenen zijn een must tijdens de zwangerschap. Zeker wanneer je een wandeling gaat maken.

 

>>>Lees waarom wandelen goed is tijdens de zwangerschap

 

Neem op tijd rust

Ook al geeft beweging meestal verlichting, het is ook belangrijk dat je op tijd rust neemt. Luister goed naar je lichaam en als je even wilt rusten op de bank of op bed, doe dit dan ook. Het is heel belangrijk om op tijd bij te tanken en je rug te ontlasten wanneer dit nodig is. Lig je op je zij in bed met opgetrokken benen? Plaats een kussentje tussen je benen, zodat je meer ontspanning in je benen en in je rug krijgt.

 

Draag een steunband/buikband

Een steunband/buikband wordt vaak geadviseerd tijdens de zwangerschap om rugpijn en pijn in buik- en bekkenstreek te verlichten. Je hebt ze in verschillende soorten en kleuren. Zo kun je bij iedere outfit een passende steunband/buikband dragen.

 

Neem een warm bad

Heb je een bad? Ga lekker een poosje in een warm bad liggen. Een warm bad geeft je spieren en rug verlichting. Heb je geen bad, dan kan een lekkere warme douche ook verlichting geven.

 

Laat je masseren

Mag het ietsje meer zijn? Ga in (overleg met je huisarts) naar een masseur voor een ontspannende massage. Hij of zij kan precies voelen waar de knelpunten zitten (als die er zijn) en deze rustig masseren. Dit geeft meestal direct verlichting.

 

Helpen deze tips niet, heb je andere klachten of maak je je zorgen? Raadpleeg dan je huisarts voor advies. 

Laat een opmerking achter

Opmerking

* Verplichte velden
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »