60 dagen bedenktijd!
Grote cupmaten (t/m cup M)!
Gratis verzending *
Webwinkel KeurZwangerschapspanty's
0
60 dagen bedenktijd!
Grote cupmaten (t/m cup M)!
Gratis verzending *

Door Danielle van de Vlag (Puur van Geluk)

Dit zijn de babykamer trends voor 2023

Ben je nog op zoek naar een babykamer, maar heb je nog geen idee wat je wilt kopen? Het is ook best lastig, want er zijn zo ontzettend veel leuke items te vinden. Dat maakt het lastig. Voor welke kleuren kies je op de babykamer, welke sfeer wil je neerzetten en wat voor een soort meubels gaan het worden? We helpen je een eind op weg met de trends voor dit jaar. Wellicht maakt dat de keuze iets gemakkelijker. Dit zijn de babykamer trends van 2023.

 

Duurzaamheid it is!

 

Duurzaamheid is een hot item! En dit wordt uiteraard ook doorgetrokken in de babykamer trends. Zo wordt er bijvoorbeeld steeds meer gebruik gemaakt van tweedehands meubels en accessoires. Waarom? Omdat babykamer meubels meestal voor een relatief korte periode worden gebruikt en het er vaak nog als nieuw uitziet en dus prima een tweede ronde gebruikt kan worden. Maar ook oude commodes, ladekasten en ledikanten van opa of oma vinden het fijn om een tweede leven te krijgen. Geef oude spullen een likje verf en het is weer als nieuw! Bijkomend voordeel is dat je echt iets unieks op de babykamer hebt.

 

>Tips voor een veilige babykamer

 

Natuurlijke materialen

 

Naast het gebruik van duurzame meubels en accessoires, zien we ook vooral duurzaamheid terug in het gebruik van materialen. En dan bedoelen we vooral het gebruik van natuurlijke stoffen zoals linnen, maar ook materialen als hout, marmer, riet en canvas gaan we zien binnen de babykamer trends van 2023. Natuurlijke materialen geven niet alleen een fantastische sfeer op de babykamer, ze zijn ook nog eens minder belastend voor het milieu.

 

Kleurgebruik in de babykamer

 

We trekken het gevoel van duurzaamheid en natuurlijke materialen door naar het kleurgebruik in de babykamer. Want de trendkleuren van 2023 zijn:

 

  • Aarde- en poedertinten
  • Bruin
  • Beige
  • Groen
  • Terracotta

 

Prachtige en vooral rustig kleuren die je ook perfect met elkaar kunt combineren. Wees niet bang dat het snel te veel wordt, deze tinten stralen rust, geborgenheid en heel veel sfeer uit. Maak van de babykamer een unieke kamer en mix en match er lekker op los. Mag het ietsje meer zijn? Combineer bovenstaande kleuren met een paar gouden accenten, zoals in de accessoires of deurgreepjes. Dat geeft net dat beetje extra sfeer.

 

Speelgoed en accessoires.

 

Duurzaamheid is zo ongeveer de rode draad binnen de babykamer trends van 2023. En dit kun je natuurlijk ook perfect doortrekken naar het speelgoed en de accessoires voor de babykamer. Loop maar eens een tweedehands winkel binnen. Je weet niet wat je ziet, zoveel mooie en vooral unieke spullen bij elkaar. Rieten accessoires, houten wandplankjes en vintage boekjes. Snuffel de mooiste pareltjes eruit, maak ze goed schoon en voilà … je hebt zo een paar bijzondere items gescoord. Tweedehands speelgoed en accessoires zijn niet alleen supertof en echte sfeermakers voor de babykamer, ze zijn ook nog eens heel fijn voor je portemonnee. Duurzaamheid hoeft niet duur te zijn.

 

>Babykamer inrichten met een klein budget? Lees en laat je inspireren!

 

Wat vond jij van deze babykamer trends van 2023? Of heb je misschien al een babykamer ingericht volgens bovenstaande trends? Wij zijn benieuwd!

 

Kijk ook op de webblog van Puur van Geluk

Laat een opmerking achter

Opmerking

* Verplichte velden
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »