60 dagen bedenktijd!
Grote cupmaten (t/m cup M)!
Gratis verzending *
Webwinkel KeurZwangerschapspanty's
0
60 dagen bedenktijd!
Grote cupmaten (t/m cup M)!
Gratis verzending *

Door Danielle van de Vlag (Puur van Geluk)

Babykamer inrichten met een klein budget? Check deze 5 tips!

Je hoeft het natuurlijk allemaal niet zo gek te trekken. Integendeel! Je kunt namelijk zelfs met een klein budget een geweldige babykamer inrichten. Hoe? Dat gaan we je uitleggen. Babykamer inrichten met een klein budget? Check deze 5 tips!

 

  1. Inspiratie is the key

 

Begin bij het begin. Laat je lekker inspireren op toffe websites en inspiratie platforms, zoals Pinterest. Wellicht zie je daar de meest geweldige creaties die je zelf kun nabootsen of namaken voor een prikkie. Want het is toch geweldig om voor een klein bedrag een luxe uitstraling te creëren? Er zijn ook veel low budget DIY-tips te vinden op diverse websites, dus ga lekker struinen en laat je inspireren.

 

  1. Oud wordt weer nieuw

 

Heb je nog een aantal oude meubels staan in de schuur waar je niets mee doet? Misschien kun je van een oud meidenkastje wel een kledingkast maken voor de babykamer of heb je nog een dressoir staan van je oma die je na een likje verf perfect kunt gebruiken als commode. Geeft gelijk een bijzonder gevoel! Heb je geen oude meubels, dan kun je natuurlijk ook helemaal losgaan op tweedehands verkoopsites en winkels. Daar haal je hele gave meubels vandaan. Enne … voor een prikkie!

 

  1. Van ruilen komt geen huilen

 

Inderdaad! Je kunt misschien wel iets leuks voor de babykamer ruilen met een familielid, buurvrouw of vriendin. Wellicht heeft zij nog iets liggen voor de babykamer dat ze niet gebruikt en wil ze dit wel ruilen voor iets anders dat jij in huis hebt liggen. Of bak een lekkere cake of taart in ruil voor de spullen. Win win!

 

  1. Lenen kost geen geld

 

Althans niet in dit geval. Je kunt iedereen in je omgeving vragen of ze nog spullen over hebben voor de babykamer. Wellicht mag je het lenen en weer teruggeven als je het niet meer nodig hebt. Sommige dingen gebruik je maar tijdelijk, zoals een klein wiegje bij je bed, kleine maatjes kleding of een paar kruiken. Dit beland vaak op zolder in dozen, terwijl iemand anders er nog iets aan kan hebben. Hoe leuk is het als je het tijdelijk iets voor je baby kunt gebruiken dat van je buurmeisje of neefje is geweest. Scheelt bovendien in je portemonnee en je spaart gelijk het milieu.

 

  1. Wees creatief

 

Dit kan altijd en iedereen, echt! Je kunt lekker creatief bezig zijn door bijvoorbeeld de accessoires voor de babykamer zelf te maken. Heb je nog schilderspullen liggen? Maak een mooi kunstwerk voor aan de muur van de babykamer. Heb je nog allemaal stukjes stof liggen? Maak er een leuke naamslinger van die je kunt ophangen. Of wat dacht je van mooie lakentjes of een hoesje voor het verschoningskussen? Heb je nog oude fotolijstjes liggen op zolder? Doe er mooie spreuken of afbeeldingen in die je uit tijdschriften knipt of van internet haalt. Heeft je vriend, man of buurman nog veel hout in de schuur liggen? Vraag of hij er toffe wandplankjes van wilt maken. Hoe leuk is het als je allemaal spulletjes kunt hergebruiken!?

Wat vond jij van deze 5 tips om de babykamer in te richten met een klein budget? Of heb je nog toffe en inspirerende tips? Laat het ons gerust weten!

 

 

Laat een opmerking achter

Opmerking

* Verplichte velden
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »