60 dagen bedenktijd!
Grote cupmaten (t/m cup M)!
Gratis verzending *
Webwinkel KeurZwangerschapspanty's
0
60 dagen bedenktijd!
Grote cupmaten (t/m cup M)!
Gratis verzending *

Door Danielle van de Vlag (Puur van Geluk)

Benodigdheden voor de garderobe van een pasgeboren baby

Met een baby op komst ben je wellicht al bezig met de voorbereidingen, superleuk! Het kopen van meubeltjes voor de babykamer en kleding om de garderobekast te vullen horen daar zeker bij

Heerlijk om dit allemaal voor je baby te shoppen en een van de leukste voorbereidingen. We leggen je uit wat je nodig hebt: benodigdheden voor de garderobe van een pasgeboren baby. Lees en laat je inspireren!

 

Rompertjes in verschillende maten

Een van de belangrijkste items in de garderobekast van een baby zijn de rompertjes. Deze zijn in diverse maten, kleuren en dessins verkrijgbaar. Zorg dat je zowel korte als lange mouwen hebt voor verschillende weersomstandigheden. En voor een pasgeboren baby is het ook handig om een paar hele kleine maatjes in de kledingkast van je baby te hebben. Maar koop niet te veel, kleine maatjes want ze zijn er zo weer uitgegroeid.

 

Slaappakjes

Het is handig om slaappakjes te hebben voor de nachtrust van je baby. Maar ook overdag tijdens een middagdutje is een slaappakje ideaal en lekker comfortabel. Zorg dat de stof zacht en comfy aanvoelt. Het moet immers wel lekker zitten. En voor het najaar en de winter is het handig om slaappakjes met voetjes te kopen, zodat de voeten van de baby warm blijven tijdens koude nachten. Wil je extra warmte of bescherming voor je baby? Dan kun je kiezen voor een slaapzak die je over het slaappakje of rompertje doet. Met een slaapzak zijn ze iets minder beweeglijk en blijven ze beter op de plek liggen. Ook kunnen ze, als ze groter zijn, moeilijker uit bed klimmen met een slaapzak.

 

Mutsjes en petjes

Mutsjes en petjes zijn een must om het bolletje van je baby te beschermen tegen diverse weersinvloeden. Een muts is perfect voor een koud najaar of koude winter en een petje of zonnehoedje is ideaal voor de zomer wanneer het warm en zonnig is. Hiermee bescherm je de hoofdhuid en voorkom je verbranding door de zon. Tip: denk ook aan een zonnebrandmiddel speciaal voor de babyhuid om te beschermen! Lees waarom zonbescherming voor jou en je kindje belangrijk is.

 

Sokjes en schoentjes

De voetjes van je baby moeten natuurlijk lekker warm gehouden worden en dit kun je uiteraard doen met sokjes of slofjes. Schoentjes zijn vooral nuttig als je met de baby naar buiten gaat, maar daar kun je beter pas mee beginnen zodra ze kunnen lopen. Tot die tijd kan je baby sokken of slofjes aan, omdat de voetjes nog volop in ontwikkeling en in de groei zijn. Ze hebben dan nog geen stevige babyschoentjes nodig. Tips voor het kopen van de eerste babyschoentjes.

 

Jasjes en vestjes

Afhankelijk van het seizoen waarin je baby geboren wordt, wil je misschien een paar warme kledingstukken in de garderobekast van je baby hebben. Jasjes en vestjes zijn ideaal om over de kleding te trekken voor extra warmte. Kies voor jasjes die je gemakkelijk aan en uit kunt doen met bijvoorbeeld drukknoopjes en die je niet over het hoofd hoeft te doen.

 

Zwemkleding en handdoeken

Als je van plan bent om met je baby te gaan zwemmen, dan is passende zwemkleding en een lekkere handdoek of badcape een must. Kies voor een iets groter zwembroekje waar de zwemluier in past. Anders zit het te strak en knelt het rondom de beentjes. Een badcape kun je gemakkelijk over het hoofdje leggen, zodat de haartjes snel droog worden en het hoofdje lekker warm blijft.

 

Hydrofiel doeken en washandjes

Hydrofiel doeken zijn ideaal om je baby af te drogen wanneer hij of zij uit bad of uit de douche komt. De hydrofiele doeken nemen snel vocht op en zorgen ervoor dat je baby snel droog is. De hydrofiele washandjes zijn reinigen gemakkelijk de huid van je baby. Het is een dunne washand die, in tegenstelling tot een gewone washand, gemakkelijk in de huidplooien van een baby toegepast kan worden.

 

Spuugdoekjes en slabbetjes

Spuugdoekjes en slabbetjes zijn ideaal om over je schouder te leggen wanneer je je baby net gevoed hebt en je je kindje een boertje wilt laten doen. Ze kunnen een beetje melk teruggeven na de voeding en dit wordt dan opgevangen door het spuugdoekje of slabbetje. Hierdoor blijft je eigen kleding langer schoon.

 

Denk bij het shoppen van de garderobe van je baby altijd aan de seizoenen. Ga je ver voordat je baby geboren wordt de eerste babykleertjes shoppen, denk dan goed na in welk seizoen je baby geboren wordt en in welke maat je baby ongeveer zal zitten. Baby’s groeien snel, dus het is verstandig om kleding in verschillende maten te hebben. Kies daarnaast voor natuurlijke materialen, zoals katoen, want dat is het beste voor de gevoelige huid van een baby.

Laat een opmerking achter

Opmerking

* Verplichte velden
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »