60 dagen bedenktijd!
Grote cupmaten (t/m cup M)!
Gratis verzending *
Webwinkel KeurZwangerschapspanty's
0
60 dagen bedenktijd!
Grote cupmaten (t/m cup M)!
Gratis verzending *

Door Danielle van de Vlag (Puurvangeluk.com)

8 Dingen die je moet doen voordat je baby geboren wordt

Het babykamertje moet nog af, het huis moet nog spik en span gemaakt worden en de babykleertjes kunnen gewassen worden. Maar we hebben ook nog 8 andere dingen die je beslist moet doen voordat je baby geboren wordt. 

1. Geboortekaartjes 


Een belangrijk onderdeel, de geboortekaartjes. Als je kleintje eenmaal geboren is wil je iedereen natuurlijk op de hoogte brengen van het blije nieuws. Het is dus hoog tijd om het geboortekaartje uit te zoeken nu je nog zwanger bent. Bedenk welk kaartje het gaat worden en naar wie je deze gaat sturen. Tip: verstuur de geboortekaartjes pas weg wanneer jij echt toe bent aan bezoek. Dat kan echt wel een aantal dagen na de geboorte pas zijn. 

2. Regel kraamzorg 


Eveneens een belangrijk onderdeel, regel de kraamzorg. Je moet van tevoren de kraamzorg geregeld hebben. Kijk waar jij de kraamzorg van wilt ontvangen en maak een afspraak voor een kennismakingsgesprek. 

3. Bed op klossen


Het is van belang dat je je bed pootjes geeft. Ze je bed op klossen zodat de kraamhulp straks bij het verzorgen van jou en je kindje goed erbij kan. Het is ook heel handig voor jezelf om uit bed te komen, ook zeker nu nog met je dikke buik. 

4. Volg een zwangerschapscursus 


Niet geheel onbelangrijk. Een zwangerschapscursus kan je helpen de laatste weken/maanden goed te leren ontspannen. Door adviezen te krijgen en ademhalingsoefeningen te doen leer je ontspannen en ben je beter voorbereid op de bevalling. 

5. Leg vast een vluchttas klaar 


Leg een aantal weken voordat je bent uitgerekend vast een vluchttas klaar. In deze tas stop je allemaal spulletjes die je nodig hebt wanneer je bijvoorbeeld halsoverkop naar het ziekenhuis moet. Je kunt het maar vast klaar hebben liggen. Als het eenmaal zover is, pak je de tas en ben je goed voorbereid. Niets is vervelender dan anderen je spullen te moeten laten pakken als het moment eenmaal daar is en ze bijvoorbeeld niet kunnen vinden wat jij graag bij je wilt hebben.  

6. Maak een geboorteplan 


Heb je zelf allemaal ideeën over de geboorte van je baby? Schrijf ze op. Jouw wensen zijn belangrijk, maar wees er wel op bedacht dat het allemaal anders kan lopen wanneer daar bijvoorbeeld (medische) redenen voor zijn. Sommige dingen moet je op dat moment nou eenmaal uit handen geven. Maar schrijf het in ieder geval lekker van je af, het idee alleen al kan je rust geven. 

7. Zet de maxi cosi vast klaar 


Zet ook de maxi cosi vast klaar en installeer hem een keer in de auto, dan weet je hoe het werkt. Het zou vervelend zijn als je het moet uitvogelen op het moment dat je weg moet en niet weet hoe het werkt. 

8. Geniet nog even samen met je partner 


Geniet nog even samen met je partner voordat jullie papa en mama worden. Ga nog even een weekendje weg om samen te genieten. Straks staat alles in het teken van jullie kleine wondertje. Hoe leuk het ook is, soms is het best een vermoeiende tijd. Zeker de eerste weken, er komt zoveel op jullie af. Dus ga nog even energie opladen en rust samen lekker uit dan kunnen jullie, als het eenmaal zover is, er helemaal tegen! 

 

 

Laat een opmerking achter

Opmerking

* Verplichte velden
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »