60 dagen bedenktijd!
Grote cupmaten (t/m cup M)!
Gratis verzending *
Webwinkel KeurZwangerschapspanty's
0
60 dagen bedenktijd!
Grote cupmaten (t/m cup M)!
Gratis verzending *

Door Danielle van de Vlag (Puurvangeluk.com)

Wat is een vluchttas en wat stop je daar allemaal in?

Soms krijg je van tevoren een medische indicatie, dan weet je al dat en soms ook wanneer je naar het ziekenhuis moet. Het is in ieder geval altijd handig een vluchttas klaar te zetten, je weet immers maar nooit. Wat is een vluchttas en wat stop je daar allemaal in? We zetten het voor je op een rijtje. 

Wat is een vluchttas?


Een vluchttas is een tas die je klaar hebt staan en zo mee kunt nemen wanneer je tijdens je zwangerschap onverwacht of snel naar het ziekenhuis moet om wat voor een reden dan ook. Het is natuurlijk niet prettig wanneer je bijvoorbeeld in een weeënstorm zit je nog moet bedenken wat er allemaal mee moet in een tas. Je partner kan het natuurlijk doen, maar om te voorkomen dat het stressen wordt is het wel prettig wanneer alles van tevoren klaar is. 

Wat stop je in een vluchttas?


In een vluchttas stop je allemaal spullen die je nodig hebt of denkt te hebben tijdens de bevalling en na de bevalling. Het is handig een tas klaar te maken voor jezelf, je partner en de baby. Wat stop je allemaal in de tas? We maken een selectie voor jezelf, je partner en je baby. Zo kun je zonder stress je bevalling tegemoet, het is toch een fijn idee dat alles gereed staat op het moment dat je met gierende banden richting ziekenhuis moet?

Vluchttas voor jezelf


Het is heel prettig tijdens je verblijf in het ziekenhuis de volgende dingen bij je te hebben. 

 -  Een lekker comfortabel nachthemd/longshirt waarin je evt. kunt bevallen (tip; neem er 2 mee).

 -  Neem schone comfortabele kleding, ondergoed en sokken mee. Neem meerdere sets mee, mocht je langer in het ziekenhuis moeten blijven.

 -  Neem gewone slips, daar kun je goed je kraamverband in leggen.

 -  Voedingsbeha's zijn ook aan te raden, mocht je die nog niet dragen.

 -  Een toilettas met nodige producten zoals kam, haargel, tandenborstel, tandpasta, wasgel, etc. Ook make-up kan prettig zijn, soms voel je je een stuk lekkerder met een beetje poeder op je gezicht en lippenstift op je lippen.

 -  Verzekeringspapieren, identiteitskaart, ziekenhuispas en gegevens van de verloskundige, mocht je die hebben.

 -  Mobiele telefoon, iPad, oplader(s), tijdschriften, boeken en spelletjes.

 -  Een boekje waarin je alle verhalen kunt opschrijven. Super leuk om het later nog eens terug te lezen. Soms moet je een aantal dagen voordat je gaat bevallen al in het ziekenhuis liggen, dan kan het prettig zijn dat je dingen van je af kunt schrijven. 

 -  En vergeet geen muntje voor de rolstoel in het ziekenhuis. Meestal moet daar een euro in. Neem sowieso geld en kleingeld mee voor het parkeren etc. 


Vluchttas voor je baby 


Voor de geboorte van je baby heb je ook het nodige nodig. Uiteraard kun je altijd nog dingen kopen of thuis ophalen, maar het is helemaal prettig wanneer je alles gewoon bij je hebt, het scheelt jou en je partner een hoop gerace en gestress. Wat neem je mee voor je baby?

 -  Neem een aantal setjes kleding mee, vergeet ook geen mutsjes, rompertjes en warme sokjes. 

 -  Neem ook verschillende maatjes van alles mee, misschien is je baby heel klein of juist wat groter. Het is prettig dat je wat te kiezen hebt. Het is vervelend als kleertjes veel te groot of veel te klein zijn. 

 -  Vergeet ook geen lekker warm jasje mee te nemen voor als jullie naar huis mogen. 

 -  Maxi-Cosi is ook een must om je baby te vervoeren in de auto op weg naar huis. (oefen van tevoren even hoe het vast moet in de auto) 

 -  Een lekker warm dekentje voor in de Maxi-Cosi is ook heel fijn, zeker wanneer het heel koud is buiten. 

 -  Eventueel verzorgingsproducten en een speentje voor je baby. 


Vluchttas voor je partner 


Het  kan zijn dat je partner om wat voor een reden dan ook in het ziekenhuis moet verblijven bij jou. Of misschien wil je partner sowieso bij jou blijven gedurende je opname. Dan is ook een vluchttas voor je partner ook wel handig. Daar stop je in;

 -  Schone kleding, ondergoed en sokken

 -  Toilettas met verzorgingsproducten

 -  Mobiele telefoon, oplader en fotocamera met toebehoren

 -  Geld voor het betalen van parkeren van je auto, de rolstoel en wat lekkers/leuks uit de shop.

 -  Tijdschriften, boeken, spelletje etc. om de tijd door te komen. 


Tot slot


Een vluchttas kan je een hoop stress en energie besparen. Het is vervelend als je partner vaak heen en weer moet rijden om dingen op te halen. Een bevalling iss een spannende en bijzondere ervaring, dan wil je niet bezig zijn met allerlei dingen die nog gehaald moeten worden. Het geeft veel meer rust wanneer je een vluchttas klaar hebt staan. Voor jou, je partner en je baby. 

 

 

Laat een opmerking achter

Opmerking

* Verplichte velden
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »