60 dagen bedenktijd!
Grote cupmaten (t/m cup M)!
Gratis verzending *
Webwinkel KeurZwangerschapspanty's
0
60 dagen bedenktijd!
Grote cupmaten (t/m cup M)!
Gratis verzending *

Door Danielle van de Vlag (Puur van Geluk)

6 dingen die je zeker moet doen tijdens je zwangerschapsverlof

Ben jij op dit moment zwanger? Puf jij jezelf, met die dikke buik, ook door de laatste weken heen op weg naar je zwangerschapsverlof?

Eindelijk kun je jezelf dan toegeven aan het feit dat je lichaam even mag bijkomen. Maar dan, dan komt de vraag: wat ga je allemaal doen tijdens je verlof? Wij zetten 6 dingen die je zeker moet doen tijdens je zwangerschapsverlof voor je op een rijtje. Jij hoeft jezelf (en je man ) niet te vervelen! 

Rust!

Pak je rust nu het nog kan! De lange nachten en lekker uitslapen zijn in de eerste periode na de geboorte van jouw kleintje echt verleden tijd. We willen je niet ontmoedigen hoor, alleen voorbereiden… Gun jezelf nu iedere minuut rust die je kunt pakken. Af en toe even slapen mag best. Vroeg in bed, laat uit bed en misschien zelfs een middagdutje. Het mag en kan nu nog, slaap lekker! Met deze slaaptips komt het zeker goed.

Zwangerschapsyoga

Probeer je lichaam – ondanks die dikke buik, toch een beetje vitaal te houden. Een half uurtje zwangerschapsyoga per dag doet al wonderen en dat kan gewoon vanuit je eigen woonkamer. Het heeft ook een positief effect op de bevalling. Het maakt je lichaam sterker en je ervaart hoe je jezelf kunt ontspannen. De perfecte voorbereiding op je bevalling.

Shop till you drop

Je hebt vast al een hele garderobe bij elkaar gespaard vanaf het moment dat je wist dat je zwanger was, maar kleding heb je nooit genoeg, toch? Een middagje de stad in voor schattige babykleding kan vast geen kwaad. Bovendien ben je die zwangerschapskleding ook wel zat, kun je gelijk die ene gave broek scoren voor ná je zwangerschap. Of koop een mooie set zwangerschapslingerie. Soms moet je jezelf verwennen! 

Koffie dates

Plan gezellige koffie dates met je vriendinnen in het weekend. Nog even genieten van de ongestoorde momenten samen. Zodra je nieuwe leventje begint, met een kleintje, worden de ‘me-time’ momentjes minder. Dat vind je dan helemaal niet erg, maar op den duur verlang je daar wel weer naar. Jouw vriendinnen zullen je waarschijnlijk smeken om de baby mee te nemen en dat is ook hartstikke gezellig, maar toch anders.

Geboortekaartjes in de maak

In het laatste trimester is het ook tijd om het geboortekaartje uit te zoeken. Superleuk! Je hebt vast al iets in gedachten. Laat het uitwerken en start met een proefdruk zodat het uiteindelijk helemaal naar wens wordt. Verzamel alle adressen van de mensen waaraan jij wilt laten weten dat er een wondertje is geboren. Als de geboortekaartjes binnen zijn kun je beginnen met de enveloppen schrijven. Misschien niet het allerleukste klusje, maar je kunt het maar afgevinkt hebben voordat de kleine er is. Check! 

 

Birth preps

Jouw bevalling moet smooth verlopen, goede voorbereiding is het halve werk. Wil je graag in het ziekenhuis bevallen of in een geboortecentrum? Zorg er dan voor dat de ‘vluchttas’ al ingepakt en wel klaar staat voor vertrek. Wil je thuis bevallen als alles het toelaat? Dan is het alsnog verstandig om een tas klaar te zetten. Mocht het onverhoopt niet kunnen, dan staan je spullen al klaar.

 

Heb jij nog inspirerende tips die je zeker moet doen tijdens je zwangerschapsverlof? Laat het ons gerust weten! Wil je meer interessante blogs, lees en laat je inspireren!

 

 

 

Laat een opmerking achter

Opmerking

* Verplichte velden
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »