60 dagen bedenktijd!
Grote cupmaten (t/m cup M)!
Gratis verzending *
Webwinkel KeurZwangerschapspanty's
0
60 dagen bedenktijd!
Grote cupmaten (t/m cup M)!
Gratis verzending *

Door Danielle van de Vlag (Puurvangeluk.com)

Zwangerschapsgarderobe, wat heb je nodig?

De tijd van vormloze en wijdvallende zwangerschapskleding is echt voorbij. Je hoeft niks te verbergen en mag ook tijdens de zwangerschap stralen in prachtige kleding die lekker zit en er tevens super stylish uitziet. Maar wat heb je nodig voor een goede zwangerschapsgarderobe? Wij hebben een aantal tips voor een perfecte zwangerschapsgarderobe. 

Zorg voor een goede basis


Het geldt eigenlijk voor elke garderobekast, zorg voor een goede basis. Ook wat betreft zwangerschapskleding geldt dit. Een basisgarderobe is belangrijk om lekker te kunnen mixen en matchen. Een basisgarderobe zorgt ervoor dat je eindeloos kan combineren en bestaat uit;

-    Jeans
-    Lange broek
-    Rok en/of jurk
-    Legging
-    Ongeveer 4-6 basic t-shirts, korte en lange mouw
-    2 truien/vesten
-    Comfortabel ondergoed
-    Sneakers, laarsjes en accessoires
-    Jas


Uiteraard is de basisgarderobe afhankelijk van je voorkeuren. Draag je liever alleen maar broeken, is dat ook prima natuurlijk. Het gaat erom dat jij je er lekker in voelt. 

Afhankelijk van het seizoen


Kijk altijd naar het seizoen waarin je zwanger bent. Je kunt bijvoorbeeld in de zomer shirtjes aan die je in de herfst ook prima onder een vest kan dragen. Zo kan je meerdere combinaties maken zonder dat je allemaal nieuwe items moet kopen. Onder een zomers rokje kan je in de herfst bijvoorbeeld prima een legging dragen. Zo kan je langer met je kleding combineren. Je draagt het immers maar een korte periode. 

Comfortabel ondergoed


Het is fijn om comfortabel ondergoed te dragen tijdens de zwangerschap. Niks is vervelender dan knellend ondergoed. Koop bijvoorbeeld meegroeibeha's, die zijn elastisch en geven steun wanneer je borsten groeien. Ook kan je kiezen voor voedingsbeha's als je van plan bent om borstvoeding te gaan geven. Die zijn vaak ook elastische zodat de beha kan meegroeien wanneer je borsten veranderen van cupmaat. Onderbroeken kunnen natuurlijk ook gewone onderbroeken zijn. Dat is maar net wat je prettig vindt. Er zijn ook speciale zwangerschapsslips verkrijgbaar die hoger vallen en je buik extra stevigheid bieden. 

Sneakers, laarsjes en accessoires


Niet geheel onbelangrijk zijn sneakers, laarsjes en accessoires. Een leuke sneaker of laarsje en de juiste accessoires maken je outfit helemaal compleet! Veel zwangere vrouwen dragen het liefst platte schoenen waar ze geen hinder van ondervinden. Prima, kies waar jij lekker op loopt. Je kunt ook kiezen voor een sneaker en een laarsje, dan kan je nog eens afwisselen. Een laarsje staat net wat vrouwelijker onder een jurkje en een sneaker staat lekker stoer onder een jeans. Zo kan je jezelf meerdere looks aanmeten. Leuk toch!? 

 

Laat een opmerking achter

Opmerking

* Verplichte velden
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »