60 dagen bedenktijd!
Grote cupmaten (t/m cup M)!
Gratis verzending *
Webwinkel KeurZwangerschapspanty's
0
60 dagen bedenktijd!
Grote cupmaten (t/m cup M)!
Gratis verzending *

Door Alissa Ubak

Zwanger in Beha's

Toen mijn menstruatie uitbleef en een test uitwees dat ik zwanger was, viel bij mij eindelijk het kwartje. Vandaar dat gespannen gevoel en die blauwe aderen. Al vrij snel begonnen mijn beha’s te strak te zitten. Leuke bijkomstigheid, maar ik schoot ook wel een beetje in de stress. Hoe gaat die groeicurve eruit zien? Hoe lang gaat dat door? Welke maat beha moet ik nu gaan bestellen? Moet ik volgende maat dan alweer een ander setje aanschaffen? Help!
 

De eerste 8 weken kwam ik nog prima door met mijn eigen beha’s, maar die begonnen daarna toch wel strakker te zitten. Bij 8 weken heb ik daarom beha verlengers gekocht en daarmee kon ik het prima ‘rekken’ tot een week of 20. Bij 20 weken heb ik mezelf getrakteerd op een leuke beha in een nieuwe maat. Nu, op inmiddels 25 weken, ben ik daar de beha verlengers ook weer bij nodig. Afhankelijk van hoe lang ik deze kan dragen, koop ik straks weer een nieuw ‘normaal’ setje of een serieuze zwangerschapsbeha, meegroeibeha, voedingsbeha. Maar wat is nu eigenlijk het verschil?!
 

Ik denk dat je wel kunt stellen dat een ‘zwangerschapsbeha’ de overkoepelende naam is voor een meegroeibeha en voedingsbeha is. Door hormonale veranderingen, gewichtstoename, een groeiende ribbenkast en voorbereidende melkklieren, veranderen je borsten. Een zwangerschapsbeha ondersteunt je borsten middels bredere bandjes, een zachte katoenen voering en extra haken en ogen.
 

Een meegroeibeha kenmerkt zich door zijn rekbare stof, verstelbaar rugpand en elastisch verstelbare schouderbanden. Dit zorgt ervoor dat de beha gedurende de zwangerschap aangepast kan worden aan je borsten en niet gaat knellen. Een voedingsbeha kan je het beste aanschaffen vanaf de 36ste week van de zwangerschap. Het voordeel van een voedingsbeha is een flexibele beugel, een antibacterieel katoenen laagje stof en de mogelijkheid tot het individueel en gemakkelijk openen van de cups. Het laatste maakt het voeden een stuk makkelijker.


Je kunt je lingeriesetjes dus behoorlijk uitbreiden gedurende je zwangerschap. Meegroeibeha’s en behaverlengers helpen je om tegen een betaalbare prijs toch leuke setjes te kunnen dragen. Succes met kiezen!

 

Laat een opmerking achter

Opmerking

* Verplichte velden
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »