60 dagen bedenktijd!
Grote cupmaten (t/m cup M)!
Gratis verzending *
Webwinkel KeurZwangerschapspanty's
0
60 dagen bedenktijd!
Grote cupmaten (t/m cup M)!
Gratis verzending *

Door Alissa Ubak

Zwanger in badkleding

Ik ben niet zo’n waterrat en het kost met iedere keer verbazingwekkend veel moeite om boven te blijven, ondanks dat ik mijn zwemdiploma’s tot en met C in de kast heb liggen. Ik vul de dinsdagavond in met een rondje hardlopen of krachttraining. Maar sinds een paar weken merk ik dat mijn zwangere lichaam dat toch niet meer zo prettig vindt. Misschien een goed moment om toch maar eens mee te gaan met zwemmen. Ik lees in diverse tijdschriften dat zwemmen een gezonde sport is voor zwangere vrouwen en zelfs wordt aangeraden. Je traint je lichaam op een beheerste manier, voelt je heerlijk gewichtloos en loopt (zwemt!) een minimaal risico op blessures.
 

Zwanger in badkleding. Dat was iets waar ik ook wel benieuwd naar was. Ik heb mezelf vorige week met mijn 18 weken zwangerschap eens bekeken in bikini om te weten hoe het eruit zag en dat was toch best wel confronterend. Het is mijn eerste zwangerschap en het is wonderlijk hoe je strakke buik zo snel veranderen kan. De top van mijn bikini is niet meer geschikt voor mijn nieuwe lichaam. Mijn cup B is behoorlijk van formaat veranderd. Ook het broekje sluit niet meer zo goed aan nu mijn onderbuik ronder begint te worden. Als ik werkelijk wil zwemmen, wordt het dus tijd om te ontdekken hoe positie-badkleding eruit ziet.
 

En dat assortiment verbaast me! Zwangerschapsbadpakken, zwangerschapstankini’s, zwangerschapsbikini’s en zelfs borstvoedingstankini’s. Daar is over nagedacht! Maar wat kies je dan? Een badpak verhult je buik, eventuele toekomstige striae en bloedvaten op je borsten. En het kruipt niet omhoog, dat is ideaal voor degene die een actieve borstcrawl zwemt. Een bikini laat daarentegen juist mooi alle rondingen zien. Je nieuwe buik en borsten krijgen daarin een ware hoofdrol. Het is tevens wat makkelijker toiletteren. En dan is er ook nog de tankini. De ideale oplossing voor als je je lichaam niet geheel wilt bedekken, maar ook niet teveel wilt blootgeven. Een tankini is een lange top met los broekje. Het bedekt je bovenlichaam, maar laat zo af en toe ook stiekem een stukje zwangere buik zien. Kortom; een ruime keuze! En dan heb ik het nog niet eens over de vele kleuren, motiefjes en andere details.
 

Zwangerschaps-badkleding doet absoluut niet onder voor badkleding voor de niet-zwangere vrouw. In gedachten heb ik alle 79 modellen aan gehad en ze hadden één ding gemeen; je bleef mijn buik zien en het bleef toch een twijfelgevalletje. Ik wacht nog even tot mijn buik nóg meer buik is en dan durf ook ik het water te trotseren in één van de hippe zwangerschapsbadpakken, zwangerschapstankini’s of zwangerschapsbikini’s! 

 

Laat een opmerking achter

Opmerking

* Verplichte velden
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »