60 dagen bedenktijd!
Grote cupmaten (t/m cup M)!
Gratis verzending *
Webwinkel KeurZwangerschapspanty's
0
60 dagen bedenktijd!
Grote cupmaten (t/m cup M)!
Gratis verzending *

Door Danielle van de Vlag (Puur van Geluk)

Zwanger en op autovakantie? Deze tips helpen je op weg

. Zwanger en op autovakantie? Deze tips helpen je op weg, zodat je volop kunt genieten, zelfs onderweg!

 

Comfortabele houding

Het is uiteraard vanzelfsprekend dat je een comfortabele houding moet aannemen als je in de auto zit op weg naar je vakantiebestemming. Dit geldt natuurlijk helemaal als je zwanger bent. Zorg dat je je stoel in verschillende standen kunt zetten en dat je voldoende beenruimte tot je beschikking hebt, zodat je je benen goed kunt strekken onderweg. Leg dus zo min mogelijk spullen neer in de buurt van je benen. Zorg bovendien dat je comfortabele zwangerschapskleding draagt in de auto, zodat niets in de weg zit of knelt. Neem het liefst nog een klein kussentje mee die je eventueel onder je benen, voeten, in je nek of rug kunt leggen ter ondersteuning of ter afwisseling van je houding.

 

Eet kleine beetjes gedurende de dag

Wat je wel bij je beenruimte mag leggen is eten en drinken. Dit heb je echt nodig gedurende de reis en is prettig om binnen handbereik te hebben. Eet gedurende de reis steeds kleine beetje verdeeld over de dag. Hiermee voorkom je dat je misselijk of futloos wordt. Vul zouten aan, want je verliest onderweg en in een warme auto veel vocht door zweten. Zelfs als je het niet in de gaten hebt. Dit kun je gemakkelijk aanvullen door een paar zoute crackertjes te eten en voldoende water te drinken.

 

Las vaker rustpauzes in

Door veel water te drinken, moet je inderdaad vaker plassen. En dat geeft helemaal niets. Misschien vervelend wanneer je onderweg bent, maar door vaker onderweg te stoppen voor een rustpauze, kun je er daarna ook weer gemakkelijker tegen. Las dus regelmatig een rustpauze in om even uit te stappen, zuurstof in te ademen en er weer tegen te kunnen. En natuurlijk ook om van de omgeving te genieten. Probeer elk uur (max. 2 uur) even te stoppen om de benen te strekken. Dit zorgt gelijk voor een goede doorbloeding van je lichaam en voorkomt gezwollen benen en voeten. Liever een paar keer kort stoppen, dan een keer lang.

 

Veiligheid voorop

Safety first! En dit is absoluut van belang wanneer je onderweg bent.

Je baby is goed beschermd door het vruchtwater en kan prima tegen kleine stootjes en gehobbel onderweg. Zorg dat je altijd in de autogordel zit zodra je in de auto stapt en zorg voor een comfortabele en veilige houding! Schuif de heupgordel zo laag mogelijk onder je buik en draag de schuine gordel zoals deze bedoeld is en plaats deze niet onder je armen of achter je rug!

 

Zorg voor een comfortabele en veilige houding in de auto en geniet van je vakantie!

 

 

 

Laat een opmerking achter

Opmerking

* Verplichte velden
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »