60 dagen bedenktijd!
Grote cupmaten (t/m cup M)!
Gratis verzending *
Webwinkel KeurZwangerschapspanty's
0
60 dagen bedenktijd!
Grote cupmaten (t/m cup M)!
Gratis verzending *

Door Op en Top Zwanger

Zoogcompressen; wassen of wegwerpen?

Dat borstvoeding geven veel voldoening geeft blijkt wel uit de inspanningen die sommige moeders hiervoor moeten leveren; een speciaal dieet, kolven op het werk, consulten bij een lactatiekundige; het is het allemaal waard! Als alles eenmaal loopt zoals het hoort, kunnen jullie volop samen genieten.

 

Toch is er een klein dingetje wat wel eens voor genante situaties kan zorgen; lekkende borsten. Je hebt dan zoogcompressen nodig. Net als luiers zijn deze verkrijgbaar in een werwerp- en een wasbare variant. Om je wegwijs te maken zetten we graag voor je op een rijtje wat de verschillen zijn:

 

Wegwerpzoogcompressen

 

Deze zijn gemaakt van absorberend materiaal en net als maandverband in verschillende varianten verkrijgbaar. Je koopt ze in verpakkingen van 30 stuks (of meer). Meestal hebben ze een plakstrip waarmee je ze in je voedingsbeha bevestigt, dit heeft wel invloed op de mate waarin je tepels kunnen ademen. Wanneer deze zoogcompressen nat zijn, gooi je ze weg en neem je een nieuwe set.

Net als wegwerpluiers bevatten deze zoogcompressen chemische absorberende middelen die je dus rechtstreeks op je huid draagt. Ook zijn ze minder ademend wat oncomfort met zich mee kan brengen en vocht dat niet kan worden afgevoerd. Niet erg bevorderlijk voor borstinfecties. Wanneer je veel moedermelk verliest, zul je dan ook veel werwerpcompressen gebruiken. Ongemakkelijk, maar ook erg onvoordelig.

 

 Voordelen wasbare zoogcompressen

 


Wasbare zoogcompressen

 

Wasbare of herbruikbare zoogcompressen zijn gemaakt van natuurlijke materialen en bevatten meestal een anti doorlek binnenlaag en passen net als de wegwerp zoogcompressen in je voedingsbeha. Omdat ze gemaakt zijn van organische materialen zijn deze beter ademend wat vriendelijker is voor je tepels. Na gebruik gooi je deze niet weg, maar was je ze eenvoudig en kun je ze vele malen opnieuw gebruiken. Ze kunnen gewoon bij je (baby) wasjes, maar het is wel raadzaam ze even in een netje in de wasmachine te doen. Voor een optimale absoprtie moet je ze voor het eerste gebruik wel enkele keren wassen.

 

Wasbare zoogcompressen zijn dan ook niet alleen vriendelijker voor je portemonnee, maar ook voor het milieu. We zijn dan ook erg blij vanaf nu de zoogcompressen van Cupcake, Cache Coeur en Anita in onze shop aan te kunnen bieden. 

 

 

Laat een opmerking achter

Opmerking

* Verplichte velden
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »