60 dagen bedenktijd!
Grote cupmaten (t/m cup M)!
Gratis verzending *
Webwinkel KeurZwangerschapspanty's
0
60 dagen bedenktijd!
Grote cupmaten (t/m cup M)!
Gratis verzending *

Door Op en Top Zwanger

Weer aan het werk na je zwangerschap? 8 Tips om goed van start te gaan.

Die zestien weken zijn toch wel heel snel gegaan, volop bezig met je baby en al het nieuws wat op je af is gekomen. Om je een beetje te helpen wennen aan de nieuwe rol als werkende moeder hebben we een 8 tal tips voor je.


Je bent niet alleen.

Je bent niet de eerste werkende moeder. Zoek familie, vrienden of collega’s op met kinderen. Zij houden dezelfde ballen in de lucht en begrijpen je als geen ander. Vaak hebben ze ook nog handige tips voor je. 
 


Laat je kind met een goed gevoel achter

Afhankelijk van je situatie, gaat je kindje naar een gastouder, oppas of kinderdagverblijf? Oefen dan eerst eens voor je weer echt aan het werk gaat. Zo is voor zowel je kindje als jou de overgang niet zo groot, Ben je niet helemaal gerust of alles op de juiste manier wordt gedaan en er op tijd de luier wordt verschoond? Neem voor jezelf die zorg weg door een keer te kijken hoe de oppas het doet.
 


De eerste week is het aller moeilijkst

De eerste week weer aan het werk zal het moeilijkste zijn, voor de kleine en jezelf een nieuw ritme, niet meer de hele dag de tijd hebben voor je kindje om te troetelen e knuffelen.  Plan daarom zo min mogelijk buiten je werk om zodat je na het werk even jullie momentjes kunnen pakken.
 


Koffie drinken?
  

Zeker als je kleintje nog (meerdere keren) per nacht wakker word kan koffie je door de dag helpen. Per dag minder dan vijf koppen zal voor je kindje over het algemeen geen invloed hebben.
 


Zet alles in de avond al klaar.


Het standaard ochtend ritueel is natuurlijk al lang veranderd, ook als je weer gaat werken is het niet snel douchen, eten en op naar het werk. Voordat je nu zover bent moet de kleine verschoond worden, voedings gegeven en aangekleed worden. Misschien zelfs meerdere keren. Zet daarom zoveel mogelijk al in de avond klaar zodat je de wekker niet uren van te voren hoeft te zetten en nog zoveel mogelijk slaap kunt pakken.
 


Sla je pauzes niet over
 
Ook al houd je nog zo van je werk, je hoeft echt je pauzes niet over te slaan omdat je nu misschien minder werkt en /of tijdens werktijd kolft. Zowel op kolven als op je pauzes heb je recht. Bedenk ook dat je juist de gezellige praatjes tijdens de lunch wel een hebt gemist tijdens je verlof.
 


Babyfoto’s

Als nieuwe moeder wil je natuurlijk iedereen je nieuwe wonder laten zien met een reeds aan foto's. Houd er dan rekening mee dat niet al je collega's er persee op zitten te wachten. Beter is om een foto op je bureau of op de computer als achtergrond te zetten, op deze manier zullen ze uit zichzelf wel naar je toe komen om je kleintje te bewonderen.
 


Maak je geen zorgen over kolven op je werk

Voordat je met zwangerschapsverlof ging zijn hier normaal al afspraken over gemaakt en is hier een ruimte voor beschikbaar. Zorg er voor dat je tijdens je verlof al gewent bent aan het kolven en ook je kindje kan wennen aan het drinken uit een flesje. Laat een opmerking achter

Opmerking

* Verplichte velden
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »