60 dagen bedenktijd!
Grote cupmaten (t/m cup M)!
Gratis verzending *
Webwinkel KeurZwangerschapspanty's
0
60 dagen bedenktijd!
Grote cupmaten (t/m cup M)!
Gratis verzending *

Door Danielle van de Vlag (Puurvangeluk.com)

Wat zijn de kosten voor een baby

Je hebt ook echt van alles nodig voor de kleine spruit. Soms heb je niet eens in de gaten wat het allemaal kost. Tel de bedragen maar eens op. Wat zijn de kosten voor een baby eigenlijk? 

 

Kosten voor een baby indelen naar wens 

 

Uiteraard lopen de kosten voor een baby per gezin uiteen. Niet iedereen heeft dezelfde prioriteiten als het gaat over kosten voor een baby. Je deelt natuurlijk zelf de kosten naar wens in. Volgens Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) kost een baby 17% van het netto inkomen per maand. Dus je kunt gemakkelijk een rekensom maken wat voor jullie de kosten voor een baby zijn. Uiteraard kun je de kosten voor een baby indelen naar wens en budget. 

 

Eenmalige kosten voor een baby

 

Je hebt elke maand te maken met terugkerende kosten voor je baby, maar je hebt ook te maken met eenmalige kosten. De onderstaande kosten zijn gemiddeld, maar uiteraard kun jij er boven of onder zitten. Denk bij eenmalige kosten voor een baby bijvoorbeeld aan;

 

 -   Babykamer € 350,-

 -   Box met boxkleed € 125,-

 -   Autostoel/Maxicosi € 125,-

 -   Wandelwagen  € 350,-

 -   Kinderstoel € 75,-

 -   Buikdrager  € 60,-

 -   Babyfoon  € 60,-

 -   Traphekje  € 50,-

 -   Wipstoeltje  € 30,-

 

Vaste maandelijkse kosten voor een baby 

 

Naast eenmalige kosten heb je ook elke maand te maken met vaste kosten voor je baby. Denk aan luiers, doekjes, verzorgingsproducten, flessen en ga zo maar door. Deze kun je uiteraard ook zo duur maken als je wenst. We hebben een gemiddeld bedrag voor de producten genomen zodat je weet wat je ongeveer per maand kwijt bent aan vaste kosten. Naarmate je baby ouder wordt veranderen de kosten uiteraard ook en zul je bijvoorbeeld minder luiers nodig hebben. Maar meestal vult het zich ook vanzelf weer op met andere kosten. 

 

 -   Flessen, flessenspenen en fopspeen  € 10,- 

 -   Luiers en luierdoekjes  € 30,-

 -   Kleding en accessoires € 100,-

 -   Verzorgingsproducten € 75,-

 

Kosten besparen 

 

Uiteraard zijn bovengenoemde bedragen een indicatie en ongeveer gemiddeld. Maar misschien geef je wel veel meer uit of wil je juist veel minder uitgeven. Je kunt heel gemakkelijk kosten besparen als je bijvoorbeeld tweedehands spullen koopt, je spullen leent of overneemt van vrienden en/of kennissen. Uiteraard kun je ook spulletjes vragen als kraamcadeau. Superhandig voor jou en je baby en ideaal voor de gever. 

Zijn we misschien nog kosten vergeten of heb jij nog mooie aanvullingen? Laat het ons weten! 

 

 

Laat een opmerking achter

Opmerking

* Verplichte velden
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »