60 dagen bedenktijd!
Grote cupmaten (t/m cup M)!
Gratis verzending *
Webwinkel KeurZwangerschapspanty's
0
60 dagen bedenktijd!
Grote cupmaten (t/m cup M)!
Gratis verzending *

Door Danielle van de Vlag (Puurvangeluk.com)

Wat is ontzwangeren en hoe lang duurt het?

Negen maanden lang heeft je lichaam prestaties moeten leveren. Zowel je innerlijk als uiterlijk hebben de nodige veranderingen ondergaan dus het is niet zo gek dat je lichaam moet ontzwangeren. 

Wat is ontzwangeren?


Negen maanden lang heeft je lichaam een topprestatie geleverd. En wat dacht je van de bevalling. Het is niet niks allemaal! Je lichaam heeft al die maanden in de verdrukking gezeten, heeft allerlei zwangerschapskwalen moeten doorstaan en dan hebben we het nog niet eens over de hormonale veranderingen zowel in- als uitwendig. Het is dus niet zo gek dat je lichaam toe is aan ontzwangeren zodra de kleine spruit geboren is. Bij ontzwangeren herstellen lichaam en geest van de afgelopen maanden dat je zwanger bent geweest en een bevalling onderging. 

Hoe lang duurt ontzwangeren?


Je kent de gezegde vast wel; negen maanden op, negen maanden af. Een zwangerschap duurt negen maanden en het herstel idem dito. Soms duurt het zelfs langer. Het is uiteraard afhankelijk van verschillende factoren en het verloop van je zwangerschap. Het is in ieder geval heel belangrijk dat je zelf voldoende tijd en rust neemt om te herstellen. Vaak wil je te snel, maar dat is niet realistisch. Neem lekker de tijd om weer helemaal de oude te worden. 

Klachten die je kunt ondervinden?


Tijdens de zwangerschap en bevalling gebeurt er van alles met je lichaam. Maar ook tijdens het ontzwangeren gaat het nog even door. Er zijn verschillende klachten waar je last van kunt hebben bij het ontzwangeren. Denk aan;

  -   Verslapte buikspieren 

  -   Menstruatie blijft uit

  -   Geen zin in sex 

  -   Lusteloos, weinig energie en vermoeid 

  -   Zwangerschapsdementie zet voort 

  -   Problemen met je spijsvertering

  -   Haaruitval

  -   Huilbuien

  -   Zweten 

  -   Opvliegers

  -   Geen roze wolk gevoel 


Dit is uiteraard niet erg en hoort er allemaal bij. Wanneer je er enorme hinder van ondervindt overleg dan even met je huisarts naar de mogelijkheden. 

Wat kun je doen?


Uiteraard kun je het ontzwangeren een beetje verlichten. Verslapte buikspieren kun je bijvoorbeeld rustig aan weer trainen na een week of zes na de bevalling. Maar begin wel heel rustig aan en zo nodig met een personal trainer. Wanneer je veel last ervaart van vermoeidheid, lusteloosheid en weinig energie, zorg dan dat je elke dag op tijd naar bed gaat, voldoende vitamines en mineralen binnenkrijgt en op tijd je rustmomenten pakt om je energie weer aan te vullen. Eet ook voldoende vezels om je spijsvertering goed op gang te brengen en te houden. Geef alle andere klachten de tijd om vanzelf te verdwijnen zodat jij langzamerhand weer helemaal de oude wordt en vergeet vooral niet te genieten van het wondertje waar je het allemaal voor gedaan hebt.  

 

 

 

 

Laat een opmerking achter

Opmerking

* Verplichte velden
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »