60 dagen bedenktijd!
Grote cupmaten (t/m cup M)!
Gratis verzending *
Webwinkel KeurZwangerschapspanty's
0
60 dagen bedenktijd!
Grote cupmaten (t/m cup M)!
Gratis verzending *

Door Danielle van de Vlag (Puurvangeluk.com)

Waarom een zwangerschapsketting dragen?

Maar waarom draag je tijdens de zwangerschap een ketting, is het veilig om te dragen, wat doet een zwangerschapsketting en welke soorten zijn er?

 

Wat is een zwangerschapsketting?

Een zwangerschapsketting is een prachtige lange ketting met een belletje eraan. Dit belletje geeft een geluidje wanneer het balletje over de buik rolt. Er zijn veel verschillende soorten zwangerschapskettingen te vinden. Je kunt zelfs bij iedere outfit een andere kleur ketting kopen als je zou willen. Het is bovendien een supermooi cadeau om weg te geven. En natuurlijk nog veel leuker om te krijgen.

 

Waarom een zwangerschapsketting dragen?

Ze zeggen dat het geluid van het balletje van de zwangerschapsketting je kindje een rustgevend en veilig gevoel kan geven. Daarnaast schijnt, wanneer het balletje gaat rinkelen, dat je contact kunt maken met je baby, zodat de band tussen jullie wordt versterkt. Er zijn zelfs moeders die de ketting na de geboorte in de buurt van de wieg hangen, zodat je kindje het geluid ook herkent na de geboorte en hier rustig van wordt. Er is helaas (nog) geen onderzoek gedaan naar de werking van een zwangerschapsketting. Maar het schijnt dat na 20 weken zwangerschap je kindje in de buik geluiden kan waarnemen, zoals je stem en andere geluiden. Maar naast deze informatie is het natuurlijk ook heel mooi om een zwangerschapsketting te dragen. Het maakt je outfit helemaal compleet en iedereen kan zien dat je zwanger bent. En aangezien je daar heel erg trots op bent, wil je je mooie buik met ketting natuurlijk maar wat graag showen.

 

Welke soorten zijn er?

Er zijn ontzettend veel soorten zwangerschapskettingen verkrijgbaar. Zwangerschapskettingen met een zilver- of goudkleurige ketting, met een touwtje, een leren ketting en ga zo maar door. Zelfs het balletje is in verschillende soorten verkrijgbaar. Of wat dacht je van een mooie zwangerschapsketting met een hartje? Deze wil je toch graag dragen?

 

Is het dragen van een zwangerschapsketting gevaarlijk?

Het dragen van een zwangerschapsketting is niet gevaarlijk. Informeer, wanneer je twijfelt, toch even met je verloskundige of gynaecoloog. Sommige van hen raden wel aan het belletje zo laag mogelijk te hangen, zeker aan het einde van de zwangerschap. Het schijnt dat je baby de neiging heeft naar het geluid toe te bewegen en als het belletje van de zwangerschapsketting te hoog hangt, zou dit de ligging van je kindje kunnen beïnvloeden. Aangezien ook hier geen wetenschappelijk onderzoek naar gedaan is, is het raadzaam om zo voorzichtig mogelijk te zijn en het advies van je verloskundige of gynaecoloog te volgen. Zij kunnen je hier goed over adviseren.

 

>Bekijk het volledige assortiment zwangerschapskettingen<

Laat een opmerking achter

Opmerking

* Verplichte velden
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »