60 dagen bedenktijd!
Grote cupmaten (t/m cup M)!
Gratis verzending *
Webwinkel KeurZwangerschapspanty's
0
60 dagen bedenktijd!
Grote cupmaten (t/m cup M)!
Gratis verzending *

Door Danielle van de Vlag (Puurvangeluk.com)

Waarom een tweede zwangerschap zo anders kan zijn

Gek? Nee hoor, helemaal niet. De hele situatie is anders, je lichaam is verandert en er loopt al een kindje rond. We vertellen je waarom een tweede zwangerschap zo anders kan zijn. 

 

Herkenning is fijn 

 

Een tweede zwangerschap is misschien anders, maar het blijft uiteraard even bijzonder. Je herkent waarschijnlijk heel veel dingen van je eerste zwangerschap, yess... herkenning is fijn! Maar toch kun je het heel anders beleven dan bij je eerste zwangerschap. Gelukkig blijft het genieten van een bijzondere tijd hetzelfde! 

 

Zwangerschapskwalen

 

Je zult bijvoorbeeld eerder herkennen dat je baby in je buik schopjes geeft, je zult eerder in de gaten hebben wanneer je rust moet pakken en je weet inmiddels hoe het zit met al die vervelende zwangerschapskwaaltjes. Vermoeidheid en misselijkheid zijn één van de bekendste kwalen tijdens de zwangerschap. En als je pech hebt zijn de zwangerschapskwalen twee keer zo erg dan bij je eerste zwangerschap. Voordeel is dat je weet hoe je met deze bekende kwalen moet omgaan. 

 

Er loopt al een kleintje rond

 

Waar je eerder alleen met je partner te maken had, loopt er nu ook een kindje om jullie heen. Hoe ga je het vertellen aan je kindje en hoe reageert je kindje op het blijde nieuws?  Hoe ga je de aandacht verdelen en wanneer las je rustmomenten in met een kindje dat in huis rondloopt? Allemaal dingen waar je tijdens de eerste zwangerschap nog geen weet van had en waar je nu goed over na moet denken. 

 

Bezoekje aan de verloskundige 

 

Een bezoekje aan de verloskundige was tijdens de eerste zwangerschap heel bijzonder en nieuw. Gelukkig is het nog altijd heel bijzonder maar je weet inmiddels tijdens een tweede zwangerschap wat je te wachten staat tijdens een bezoekje aan de verloskundige. Waar bij de eerste zwangerschap je partner regelmatig vrij vroeg van zijn werk om mee te kunnen is dat nu niet meer altijd nodig. 

 

Informatie zoeken over zwangerschap 

 

Waar je tijdens de eerste zwangerschap continu informatie aan het slurpen was omdat alles nieuw was doe je dit tijdens je tweede zwangerschap al vele minder of zelfs helemaal niet meer. Je weet inmiddels aardig de weg in zwangerschapsland en alles wat daarbij komt kijken.  

 

Babyspullen kopen 

 

Tijdens je eerste zwangerschap koop je je helemaal suf aan allemaal leuke en hippe spulletjes voor de baby. Ook allemaal dingen die je misschien helemaal niet nodig hebt maar toch leuk zijn om te hebben. Tijdens een tweede zwangerschap hergebruik je veel spullen van de eerste zwangerschap. Misschien koop je nog wel wat dingen bij, maar je hoeft niet meer een hele baby uitzet bij elkaar te verzamelen.

 

Tweede zwangerschap lijkt sneller te gaan 

 

Alsof de tijd aan je voorbij gaat, een tweede zwangerschap lijkt sneller te gaan dan de eerste. Waarom? Omdat je al een kindje hebt rondlopen die de nodige aandacht vraagt, omdat je al een compleet ritme hebt met een kindje en omdat het allemaal niet meer heel nieuw en onwennig is. Je bent er ook niet meer elke minuut van de dag mee bezig, je weet immers (voor zover) wat je allemaal te wachten staat.  

 

Bevalling gaat sneller 

 

Meestal gaat een bevalling van een tweede zwangerschap ook sneller omdat de weg al is vrijgemaakt door het eerste kindje. De baarmoedermond gaat makkelijker open waardoor je baby er de tweede keer dus makkelijker uitkomt. Het kost je minder inspanning en daarom zul je je na een tweede bevalling vaak en sneller fitter voelen dan na een eerste bevalling. Maar uiteraard is dit niet altijd zo! 

 

Geniet van je tweede zwangerschap! 

 

 

 

Laat een opmerking achter

Opmerking

* Verplichte velden
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »