60 dagen bedenktijd!
Grote cupmaten (t/m cup M)!
Gratis verzending *
Webwinkel KeurZwangerschapspanty's
0
60 dagen bedenktijd!
Grote cupmaten (t/m cup M)!
Gratis verzending *

Door Danielle van de Vlag (Puur van Geluk)

Voedingsbeha kopen: 6 Tips waarop je moet letten

Hé (aanstaande)mama, gefeliciteerd met je zwangerschap of de geboorte van je kleintje(s)! Het moederschap brengt naast heel veel vreugde ook praktische uitdagingen met zich mee, zoals het vinden van de ideale voedingsbeha. Het lijkt misschien een simpele aankoop, maar schijn bedriegt. Je wilt immers niet alleen een beha die functioneel is, maar ook een die er fantastisch uitziet. Dus hier zijn 6 tips om je te helpen bij het vinden van de perfecte voedingsbeha!

 

Waarom is een goede voedingsbeha belangrijk?

Tijdens de borstvoedingsperiode kan je borstomvang aanzienlijk variëren, wat druk en spanning op de borstweefsels kan veroorzaken. Dit kan leiden tot problemen zoals verstoppingen in de melkkanalen of zelfs mastitis, een pijnlijke ontsteking van het borstweefsel. Een goed passende voedingsbeha kan deze risico's minimaliseren door voldoende ondersteuning en een gelijkmatige drukverdeling te bieden. Bovendien kan een beha gemaakt van ademende en hypoallergene materialen huidirritaties en infecties helpen voorkomen. Kortom, het is heel belangrijk om te investeren in een goede voedingsbeha!

 

6 tips waar je op moet letten voor je een voedingsbeha koopt

 

  1. Maximaal comfort: Tijdens de zwangerschap en de borstvoedingsperiode veranderen je borsten continu. Daarom is het belangrijk om eenmeegroeibeha te kiezen die je op elk moment comfort biedt. Let op zachte materialen zoals katoen en elastische stoffen die niet knellen.

 

  1. Gemakkelijke toegang: Een voedingsbeha moet functioneel zijn. Kies een model met makkelijk toegankelijke cups, zodat je zonder gedoe je baby kunt voeden. Clipjes die je met één hand kunt openen zijn een zegen voor jou als moeder. Dit maakt het proces sneller en stressvrij, zowel voor jou als je kleintje. Win-win!

 

  1. De juiste maat: Omdat je lichaam tijdens en na de zwangerschap verandert, is het belangrijk om regelmatig je maat te laten opmeten. Een goed passende voedingsbeha voorkomt ongemak en biedt de juiste ondersteuning. Laat je professioneel opmeten in een lingeriewinkel of maak gebruik van een handige maattabel online.

 

  1. Goede ondersteuning: Tijdens het geven van borstvoeding hebben je borsten extra ondersteuning nodig om ongemak te voorkomen en de vorm te behouden. Kies daarom voor een voedingsbeha met een stevige band onder de borsten en brede schouderbanden. Dit verdeelt het gewicht gelijkmatig en voorkomt drukpunten, waardoor ook rugklachten verminderen.

 

  1. Stijl en design:Wie zegt dat voedingsbeha's saai moeten zijn? Tegenwoordig zijn er heel veel stijlvolle en trendy opties te vinden. Kies een beha dat je zelfvertrouwen een boost geeft en je een goed gevoel geeft. Of je nu houdt van kant, een vrolijk printje, of een minimalistische look, er is voor ieder wat wils.Vergeet niet om een paar verschillende modellen te kopen, zodat je kunt afwisselen en je altijd goed voelt, ongeacht de gelegenheid.

 

  1. Wasbaarheid en duurzaamheid: Je zult je voedingsbeha vaak moeten wassen, dus kies voor duurzame materialen die hun vorm en comfort behouden na meerdere wasbeurten. Investeer in een paar kwalitatieve voedingsbeha's die langer meegaan, in plaats van goedkope modellen die snel slijten.Goedkoop is vaak duurkoop, en het heeft ook nog eens negatieve gevolgen voor het milieu.

 

>>>Lees meer interessante blogs

 

Laat een opmerking achter

Opmerking

* Verplichte velden
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »