60 dagen bedenktijd!
Grote cupmaten (t/m cup M)!
Gratis verzending *
Webwinkel KeurZwangerschapspanty's
0
60 dagen bedenktijd!
Grote cupmaten (t/m cup M)!
Gratis verzending *

Door Danielle van de Vlag (Puurvangeluk.com)

Verminder kans op keizersnede door voldoende beweging en gezond eten

Britse onderzoekers van Queen Mary University in Londen in BMJ hebben dit onlangs onderzocht en bekendgemaakt. 

 

Complicaties keizersnede 


Een keizersnede kan vervelende complicaties met zich meebrengen, voor zowel moeder als kind. Denk aan bloedingen, infecties of beschadiging van de blaas van moeder, maar kan ook ademhalingsproblemen bij het kind veroorzaken. Dit wil je natuurlijk zoveel mogelijk voorkomen! 

 

Gezond eten van belang


Dat gezond eten van belang is voor een gezonde leefstijl weten we natuurlijk allemaal! Britse onderzoekers van Queen Mary University in Londen in BM hebben onderzoek gedaan en de dieetadviezen die de zwangere vrouwen voorgeschreven kregen, tijdens de onderzoeken, bestonden uit verminderde inname van suikerhoudende dranken, magere varianten van zuivelproducten en het eten van meer groente en fruit. Klinkt als gezond! 

 

Zorg voor voldoende beweging, ook tijdens de zwangerschap


We weten ook allemaal dat voldoende beweging goed voor lichaam en geest is. Zelfs voor zwangere vrouwen! Meestal wordt gedacht dat zwangere vrouwen niet mogen sporten, omdat dit slecht is voor de baby, maar niets is minder waar! Zwangere vrouwen kunnen perfect, bijvoorbeeld onder begeleiding, sporten. Het bewegingsprogramma tijdens de onderzoeken bestond onder meer uit het beoefenen van aerobics, wandelen, fietsen op een hometrainer en/of trainen met gewichten. Uiteraard allemaal aangepast op wat acceptabel is bij een zwangerschap.

 

Resultaten onderzoek 


Resultaten van de onderzoeken lieten zien dat een dieet in combinatie met voldoende beweging ervoor zorgde dat vrouwen gemiddeld 0,7 kilo minder aankwamen tijdens hun zwangerschap in vergelijking met andere vrouwen. Hiermee is aangetoond dat een vermindering van het aantal kilo's dat zwangere vrouwen aankomen, een verminderd risico op diabetes en een verminderd risico op een keizersnede laten zien. Ben je benieuwd wat het voor jou kan betekenen? Overleg met je huisarts, verloskundige of gynaecoloog welke mogelijkheden er voor jou zijn tijdens je zwangerschap wat betreft voeding en sport. Zij kunnen je  advies geven waar je het beste terecht kunt voor goede begeleiding.

Een keizersnede kun je nooit 100% voorkomen natuurlijk, er spelen ook allerlei andere factoren een rol. 

 

Bron: NU.nl

 

 

Laat een opmerking achter

Opmerking

* Verplichte velden
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »