60 dagen bedenktijd!
Grote cupmaten (t/m cup M)!
Gratis verzending *
Webwinkel KeurZwangerschapspanty's
0
60 dagen bedenktijd!
Grote cupmaten (t/m cup M)!
Gratis verzending *

Door Danielle van de Vlag (Puur van Geluk)

Veilig zonnen tijdens de zwangerschap

Zonnestralen op je huid zijn heerlijk, zorgen voor een vrolijk en opgewekt gevoel, voorziet je van natuurlijke vitamine D, maar kunnen ook de nodige huidproblemen vooroorzaken. Veilig zonnen tijdens de zwangerschap is dus zeker een must.

 

Zwangerschapsmasker

 

Je hebt er vast wel eens van gehoord. Een zwangerschapsmasker kun je krijgen door in de zon te zitten met je gezicht. Niet iedereen heeft er last van, maar als je er wel last van hebt ontstaan er pigmentvlekken in je gezicht. De vlekken ontstaan vooral op je wangen, voorhoofd, rond je ogen en op je bovenlip. Maar de vlekken kunnen ook op je armen, hals en decolleté verschijnen. De uv-straling van zonlicht is supersterk en veroudert je huid, daarom is het belangrijk om je gezicht, hals, decolleté en de rest van je lichaam goed in te smeren met een zonnebrandmiddel met hoge factor. Zoek, als je naar buiten gaat, liever een plekje in de schaduw.

 

Smeer je regelmatig in

 

Vermijd de zon tussen 12.00 en 15.00 uur. Dan is de zon het meest krachtig. Maar ook daarvoor en daarna is de zon sterk. En houd ook vooral in je achterhoofd dat zonlicht door water en sneeuw weerkaatst, waardoor je ook snel kunt verbranden. Het werkt als het ware als een vergrootglas. Zelfs het glas van de autoruiten weerkaatsen zonlicht. Er zijn ontzettend veel goede zonnebrandmiddelen verkrijgbaar die beloven dat ze waterproof zijn en uren achter elkaar werken. Ga hier niet vanuit en smeer je regelmatig opnieuw in. Als je gaat zwemmen en afdrogen gaat er namelijk veel zonnebrandmiddel van je huid verloren. Smeer je daarom het liefst minimaal elke twee uur opnieuw in en ook na iedere zwempartij of douchebeurt. Hiermee voorkom je verbranding en andere vervelende problemen van de huid. Begin ook altijd een half uur voordat je naar buiten gaat al met smeren. Zo kan het goed intrekken voordat je je gaat aankleden en ben je optimaal beschermd als je naar buiten gaat.

 

Draag beschermende kleding

 

Bescherm je huid tegen de felle zonnestralen. Dat kan met een shirtje en broekje of heerlijke luchtige jurk. Maar dat is vaak niet voldoende, zeker niet als de kleding nat is geworden.  Tegenwoordig is er ook speciale uv-kleding verkrijgbaar die je kunt dragen om je huid extra te beschermen. Draag ook altijd een petje of hoed om je hoofdhuid te beschermen en ga lekker onder een parasol zitten. Enne… vergeet je zonnebril niet!

 

Toch verbrand?

 

Natuurlijk kun je het niet 100% voorkomen, maar als je goed voorbereid bent, scheelt het al een heleboel. Ben je toch verbrand? Smeer je huid na het douchen dan goed in met een aftersun. Heb je dit niet in huis, maar wel yoghurt of komkommer in de koelkast? Dan is dat een goed alternatief en minstens zo lekker verkoelend. Geniet van de zon, met mate en goed beschermd.

 

 

Laat een opmerking achter

Opmerking

* Verplichte velden
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »