60 dagen bedenktijd!
Grote cupmaten (t/m cup M)!
Gratis verzending *
Webwinkel KeurZwangerschapspanty's
0
60 dagen bedenktijd!
Grote cupmaten (t/m cup M)!
Gratis verzending *

Door Danielle van de Vlag (Puur van Geluk)

Tips om kraambezoek te ontvangen en ervan te genieten

Toch is het raadzaam om eerst rustig aan te doen, te herstellen en om te wennen aan de nieuwe situatie met een baby in huis. Er komt best veel op je af de eerste dagen. Maar als je eenmaal zover bent, kun je niet wachten om kraambezoek te ontvangen. Lees de tips om kraambezoek te ontvangen en ervan te genieten.

 

Geniet samen van de eerste dagen

 

De eerste kraamdagen zijn zo speciaal, die wil je niet anders dan samen met je kersverse gezinnetje beleven. Er komt de eerste dagen best veel op je af waaraan je moet wennen. Niets is prettiger dan dit, eventueel met een kraamhulp, samen te ontdekken. Pak je rust en geniet ervan. Misschien komt deze tijd nooit meer terug.

 

Family first

 

Uiteraard is familie als eerste aan de beurt. En misschien vind je het juist wel prettig als ze gelijk komen na je bevalling. Jij beslist en bepaalt altijd zelf wat voor jou/jullie het beste uitkomt en waar jullie je prettig bij voelen. Laat je niets opdringen, zeker niet als je er nog niet aan toe bent. Iedereen heeft daar vast alle begrip voor.

 

Maak een agenda aan

 

Klinkt misschien overdreven, maar zeker met veel bezoek in het vooruitzicht is een agenda echt een must. Stem de agenda met je partner af om kraambezoek te verdelen en in te plannen. Zo hebben jullie goed overzicht en voorkom je dat het te druk wordt op een dag. Ook al kun je het zelf goed aan, je kleintje kan er misschien wel onrustig van worden.  En degene die er uiteindelijk mee zit, dat ben jij.

 

Verdeel kraambezoek

 

Verdeel het bezoek op een dag en ga niet de hele dag vol zitten plannen. Een bezoekje per dag of per dagdeel is voldoende. Zo heb je voldoende tijd tussendoor om zelf weer op te laden. Een dagje geen bezoek is natuurlijk ook prima en misschien zelfs wel een aanrader. Zo kom je ook gemakkelijker in een goed ritme.

 

Geef een tijd aan

 

Het is helemaal niet gek om een tijd aan te geven aan het kraambezoek. Misschien wil je wel in alle rust je kleintje voeden zonder kraamvisite. Of wil je even een uurtje gaan liggen wanneer je moe bent of wanneer de baby ook gaat slapen. Geef vooraf vaste tijden aan, dan geniet je optimaal van je kraambezoek.

 

Houd het hygiënisch

 

Hygiëne is altijd belangrijk met een baby, maar in tijden van corona extra belangrijk. Laat kraambezoek altijd eerst even de handen wassen of ontsmetten bij binnenkomst. Bedenk vooraf ook goed of je je baby aan je kraambezoek wilt geven. Wil je liever dat kraambezoek afstand houdt, zeg dit dan vooraf even. Ze kunnen altijd op een ander moment de baby vasthouden.

 

Vraag om hulp

 

Heb je nog een paar klusjes liggen, zoals een volle wasmand of een vol aanrecht? Vraag kraambezoek of ze een paar klusjes voor je kunnen en willen doen. Of vraag ze om een paar boodschappen mee te nemen als ze op bezoek komen. Zeker vrienden en familie vinden het fijn om je te kunnen helpen en ontlasten tijdens je kraamweken en kraambezoek. Is je kraamhulp weg en je partner weer aan het werk? Misschien wil je moeder of een vriendin wel helpen met de koffie en beschuitjes als je er zelf nog niet aan toe bent.

 

Volg je gevoel

 

Je weet als kersverse mama het beste wat je baby nodig heeft. Volg altijd je gevoel en doe alleen dingen waar je blij van wordt. Zeker in de kraamtijd! Schroom bijvoorbeeld niet om onaangekondigd bezoek naar huis te sturen als het niet uitkomt. Jij bent verantwoordelijk voor je agenda. Zo kun je optimaal genieten van je kraamtijd en van het kraambezoek.

 

Laat een opmerking achter

Opmerking

* Verplichte velden
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »