60 dagen bedenktijd!
Grote cupmaten (t/m cup M)!
Gratis verzending *
Webwinkel KeurZwangerschapspanty's
0
60 dagen bedenktijd!
Grote cupmaten (t/m cup M)!
Gratis verzending *

Door Danielle van de Vlag (Puurvangeluk.com)

Tips om een kraamfeest te organiseren

Heel gezellig natuurlijk, maar je kunt er ook voor kiezen om iedereen in één keer te ontvangen, zodat je de rest van de tijd niet continu visites hoeft in te plannen en je lekker kunt richten op jullie kersverse gezinnetje. Een kraamfeest is de ideale oplossing om iedereen in één keer uit te nodigen om jullie mooie wondertje te komen bekijken. Wij hebben tips voor je om een kraamfeest te organiseren. 

 

Kraamfeest organiseren 


Het is superleuk om een kraamfeest helemaal zelf te organiseren, maar realiseer je wel dat het een behoorlijke klus is om het te organiseren. Zeker na een bevalling kan het best pittig zijn om het te organiseren. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om alles uit handen te geven of nog een poosje te wachten met het geven van een kraamfeest. Jij beslist uiteindelijk wanneer je er aan toe bent. Met de volgende tips helpen we je een beetje op weg. 

 

Thuis of op locatie?


Bedenk vooraf of je het thuis wilt organiseren of ergens op locatie naar wens? Wanneer je het thuis doet, moet je alles wel zelf regelen of met behulp van familie en vrienden natuurlijk. Wanneer je het op locatie naar wens doet, wordt heel veel voor je geregeld en heb je alle voorbereidingen niet. Ook de troep naderhand niet! ;-) 

 

Tijdens je verlof kun je veel voorbereiden  


Wellicht kun je tijdens je verlofperiode al heel veel voorbereidingen treffen voor het kraamfeest. Dat scheelt je straks enorm veel tijd en stress, want als je alles nog moet regelen met een baby erbij is het in het begin best wel pittig. Het is juist ook erg leuk om alvast dingen voor te bereiden. Een goede voorbereiding is immers het halve werk! 

 

Stel een cadeaulijst samen 


Ideaal om alvast in je verlofperiode te maken, een cadeaulijst. Je kunt op je gemak kijken wat je nog nodig hebt of graag wilt kopen voor je baby. Schrijf dit op een cadeaulijst (via internet eenvoudig aan te maken) en laat die rondgaan bij de gasten van het kraamfeest. Zij kunnen aanvinken op de online lijst wat ze gaan kopen om te voorkomen dat iedereen hetzelfde koopt. Misschien iets minder persoonlijk, maar wel ideaal! Iedereen wil uiteindelijk toch iets geven waar je echt wat aan hebt. 

 

Schakel hulptroepen in 


Misschien vind je het vervelend, maar dat is het echt niet! Schakel gewoon hulptroepen in. Je moeder, zus, buurvrouw of goede vriendin willen je echt wel een handje helpen!  Vinden ze vaak alleen maar fijn om iets te kunnen betekenen voor je. Zorg dat er iemand is die zorgt voor koffie en thee etc. Een soort gastvrouw, zodat jij lekker kan kletsen met iedereen en kan genieten van het feest zonder dat het als een malle aan je voorbij raast! Het is immers een bijzondere tijd! Vergeet ook geen foto's te maken! Wellicht wil je vader, broer of goede vriend die wel maken tijdens het kraamfeest. Heb je altijd nog een bijzondere herinnering voor in de boeken! 

 

Houd je baby lekker bij jou


Iedereen wil de baby natuurlijk graag zien en vasthouden, maar met een kraamfeest kun je moeilijk je baby door iedereen vast laten houden. Daar zit jij, maar de baby al helemaal niet op te wachten. Houd je baby lekker dicht bij jou, dat is wel zo rustig.  Of leg de baby in een draagdoek die je om doet. Iedereen kan hem of haar dan bij jou bewonderen. De gasten begrijpen dat echt wel! 

 

Maak lekkere hapjes of laat ze maken 


Je kunt van tevoren natuurlijk best al wel het één en ander voorbereiden of klaarmaken. Lekkere slagroomsoesjes voor bij de koffie, of traditioneel beschuit met muisjes, cupcakes of lange vingers gedipt in chocolade met roze of blauwe muisjes en ga zo maar door. Voor hartige hapjes kun je ook leuke prikkertjes gebruiken die je in de hapjes steekt. Lekker makkelijk en toch gezellig! Je kunt er ook voor kiezen om de catering uit handen te geven, zodat je er helemaal geen omkijken naar hebt. Spreek je wensen uit, laat het maken en bezorgen, ideaal!

 

Spreek een eindtijd af 


Wel zo handig, spreek altijd een eindtijd af voor een kraamfeest. Dan is het gewoon afgelopen tegen de tijd die je wenst zonder dat je ongewenste plakkers hebt die gerust nog een hele avond blijven hangen. Het is natuurlijk nog maar kort geleden dat je bevallen bent, dus je hebt je rust wel nodig. En wat dacht je van je baby, al die indrukken van het kraamfeest zijn genoeg geweest. Je wilt immers voorkomen dat je baby onrustig en huilerig wordt van de drukte. Dus spreek altijd een eindtijd af!

 

Geniet van het kraamfeest en de bijzonder mooie tijd! 

 

 

 

Laat een opmerking achter

Opmerking

* Verplichte velden
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »