60 dagen bedenktijd!
Grote cupmaten (t/m cup M)!
Gratis verzending *
Webwinkel KeurZwangerschapspanty's
0
60 dagen bedenktijd!
Grote cupmaten (t/m cup M)!
Gratis verzending *

Door Danielle van de Vlag (Puurvangeluk.com)

Tips om een autovakantie tijdens de zwangerschap aangenamer te maken.

Maak het jezelf onderweg in de auto zo comfortabel en aangenaam mogelijk zodat je uitgerust en zonder stress kunt genieten van een welverdiende vakantie. Wij hebben een aantal tips om een autovakantie tijdens de zwangerschap zo aangenaam mogelijk te maken. 

 

Autovakantie tijdens de zwangerschap

Tijdens de zwangerschap op vakantie gaan is een hele onderneming. Zeker wanneer je op autovakantie gaat. Tref de nodige aanpassingen en voorbereidingen voor een relaxte rit in de auto zodat je uitgerust en zonder stress op je bestemming arriveert. Niks is vervelender als je niet lekker comfortabel kunt zitten en nog vervelender is het wanneer je gebroken en met een zere rug, spieren en gewrichten bij je bestemming aankomt. 

 

Zorg voor een comfortabele houding in de auto 

Lang achtereen in de auto zitten kan best heel belastend zijn voor je lichaam, met name je rug en bekken kunnen hier extra last van ondervinden. Zeker wanneer je zwanger bent. Zorg voor voldoende beenruimte en een heerlijke comfortabele plek. Neem eventueel een kussen mee voor in je rug en een nekkussentje om lekker comfortabel te kunnen slapen. 

 

Las regelmatig een pauze in

Je benen strekken tijdens een lange autorit is altijd fijn. Je moet zo nu en dan toch even wat eten en drinken, kun je gelijk je benen strekken. Ga om de twee uur even aan de kant om je benen te strekken en een kleine wandeling te maken. Het zorgt ervoor dat je spieren en gewrichten lekker soepel blijven en je bloedsomloop wordt gestimuleerd. Kans op trombose, dikke voeten en enkels worden hiermee voorkomen. Wel zo fijn! Een beetje frisse lucht doet een mens altijd goed. Zoek mooie plekjes op, kun je gelijk genieten van een mooi uitzicht. Pauzeren aan de kant van de weg met koffie en broodjes geeft je direct al een vakantiegevoel!

 

Neem eten, drinken en een deken mee in de auto 

Zorg dat je altijd voldoende water bij de hand hebt en ook wat te eten. Stel dat je in de file komt te staan waar je voorlopig niet meer uit kunt komen. Dan is het wel zo prettig dat je eten en drinken in de auto bij je hebt. Soms is de afstand voor een volgend tankstation ook oneindig, zeker wanneer je trek of dorst hebt is dat vervelend. Dus neem voldoende eten en drinken mee in de auto tijdens je autovakantie. Een deken en een kussen onderweg is ook aan te raden, kun je lekker even een poosje gaan liggen/slapen.  

 

Veiligheid in de auto  

Draag voor de veiligheid een gordel. Ook waneer je zwanger bent en een dikke buik hebt. Je kunt het heupgedeelte van de gordel onder je buik doen, dit geeft geen extra druk op je buik en voorkomt dat de gordel heel hard je buik aantrekt wanneer er snel geremd moet worden. Draag de schuine band van de gordel gewoon zoals hij bedoelt is. 

 

Geniet van de vakantie! 

 

 

Laat een opmerking achter

Opmerking

* Verplichte velden
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »