60 dagen bedenktijd!
Grote cupmaten (t/m cup M)!
Gratis verzending *
Webwinkel KeurZwangerschapspanty's
0
60 dagen bedenktijd!
Grote cupmaten (t/m cup M)!
Gratis verzending *

Door Danielle van de Vlag (Puurvangeluk.com)

Thuis of in het ziekenhuis bevallen?

In dat geval is het belangrijk om je goed te laten informeren door je verloskundige of gynaecoloog en alles goed op je in te laten werken. Het gaat erom dat jij je er ten alle tijden prettig bij voelt!
 

Ziekenhuis- of thuisbevalling 

Sommige vrouwen vinden het fijn de zekerheid van alle medische hulp, artsen en dergelijke in de buurt te hebben en kiezen voor een ziekenhuisbevalling. Anderen vinden het juist weer heel prettig in hun eigen omgeving te zijn wanneer ze gaan bevallen. Het is een hele persoonlijke keuze en soms mag je deze keuze niet eens maken als er medische redenen zijn om in het ziekenthuis te bevallen. Uit onderzoek is in ieder geval gebleken dat de meeste vrouwen zeer tevreden zijn over de handelingen en zorg die zij kregen tijdens en na de bevalling zowel in het ziekenhuis als thuis. Als dat geen fijn gevoel geeft!?
 

Voordelen ziekenhuisbevalling

Zie je erg op tegen de bevalling, dat zou een reden kunnen zijn om te kiezen voor een ziekenhuisbevalling. In het ziekenhuis hebben ze natuurlijk alle middelen bij de hand zoals bijvoorbeeld de nodige pijnbestrijding. Misschien geeft je dat idee een prettig gevoel. Een ruggenprik, morfine, lachgas etc. zijn middelen die in het ziekenhuis gebruikt mogen worden en niet bij een thuisbevalling. Er zijn artsen en kinderartsen aanwezig die direct kunnen ingrijpen mocht dat nodig zijn. 
 

Voordelen thuisbevalling 

Niks is fijner dan in je eigen omgeving te zijn. Helemaal als je je niet lekker voelt en pijn hebt. Gelukkig kan je bij een thuisbevalling ook pijnverlichting creëren. Een warme douche of bad en ademhalingsoefeningen kunnen je verlichting geven. Hoe fijn is het als je daarna lekker in je eigen bed kan liggen. Je bent in je vertrouwde omgeving waardoor ontspannen soms beter gaat en de bevalling beter op gang komt en zelfs relaxter verloopt. Je bent al thuis dus je hoeft niet te verhuizen tenzij je complicaties krijgt en alsnog in het ziekenhuis moet bevallen natuurlijk.
 

Een geboorteplan

Een geboorteplan kan je helpen om duidelijkheid te krijgen wat voor jou belangrijk is. Het gaat erom dat jij je ten alle tijden prettig voelt. Bespreek een geboorteplan met je partner en verloskundige of gynaecoloog, zo weten zij ook wat jouw wensen en verwachtingen zijn. Je kan het geboorteplan altijd nog wijzigen. Zelfs als het moment daar is! Een geboorteplan geeft je een richtlijn maar biedt uiteraard geen enkele garantie. Probeer op het moment dat de bevalling zich aandient, zoveel mogelijk los te laten. Dat geeft lucht, bespaart je energie en maakt je sterker. Het kan altijd anders lopen dan je verwacht had. Houdt er altijd rekening mee dat het anders kan lopen dan je geboorteplan je beloofd heeft, anders kan het als een behoorlijke teleurstelling voelen. Dus laat het los, probeer te genieten, het is heel bijzonder en speciaal! 

 

Laat een opmerking achter

Opmerking

* Verplichte velden
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »