60 dagen bedenktijd!
Grote cupmaten (t/m cup M)!
Gratis verzending *
Webwinkel KeurZwangerschapspanty's
0
60 dagen bedenktijd!
Grote cupmaten (t/m cup M)!
Gratis verzending *

Door Danielle van de Vlag (Puur van Geluk)

Slimme en leuke tips om een mooie babynaam te kiezen

Ben je nog aan het twisten over een mooie babynaam? Wordt het Anne, Sofie, Bram of Julian? Of misschien kies je wel voor de naam van je opa of oma? Wat het ook gaat worden, het is best lastig om een mooie naam te bedenken. We hebben een aantal slimme en leuke tips om een mooie babynaam te kiezen. Dat maakt het wellicht een stukje gemakkelijker. Succes!

 

Babynaam kiezen

 

Het is een zoektocht, het kiezen van een babynaam. Bij het kiezen van een babynaam is het wel handig om met de volgende punten rekening te houden:

 

  • Noem de naam een aantal keren achter elkaar, ook met de achternaam erbij.
  • Bedenk of de naam ook mooi is wanneer je kind volwassen is.
  • Dezelfde initialen binnen een gezin kan verwarrend zijn, denk daar ook aan.
  • Denk aan afwijkende spelling of moeilijke namen. Het kan regelmatig voorkomen dat het verkeerd geschreven wordt. En je kind zal het regelmatig moeten spellen, dus wel handig als het niet te moeilijk is.
  • Google de naam altijd even op de betekenis. Je wilt je kind geen naam geven met een vervelende of rare betekenis.

 

Bekijk geboortekaartjes

 

Door je te verdiepen in geboortekaartjes, kom je wellicht tot een naam voor je baby. Want veel voorbeelden van geboortekaartjes zijn voorzien van een naam. En hoe tof zou het zijn als de perfecte naam voor je baby op een van de geboortekaartjes staat? Enne … wie weet vind je gelijk het geboortekaartje voor de aankondiging van je baby. Win win!

 

Check je telefoonlijst

 

Altijd handig! Check je telefoonlijst of die van je partner en wie weet zit de naam voor je baby er wel tussen. Je kunt ook een lijstje maken van diverse telefoonlijsten van vrienden of familie. Misschien dat de ultieme babynaam er wel tussen zit.

 

Vernoemen naar iemand

 

Zoals we al in de intro schreven kun je ook kiezen voor de naam van je opa of oma. Uiteraard kun je ook kiezen voor een naam van een ander familielid dat niet meer in jullie midden is of omdat iemand van grote betekenis is. Ook wordt als tweede naam vaak gekozen voor de naam van een opa of oma voor extra betekenis en om de naam door te geven. Bijzonder toch?

 

Buitenlandse namen

 

Wil je een bijzondere naam die je niet vaak hoort? Dan kun je ook uit buitenlandse namen kiezen. Bekijk buitenlandse sites en ga op zoek naar inspiratie. Google nog wel even de betekenis hè! ;-)

 

Oude klassenfoto’s

 

Je hebt vast wel ergens oude klassenfoto’s liggen. Of misschien kun je je nog wel klasgenootjes herinneren, omdat je zelf misschien wel jaloers was op zijn of haar naam. Wie weet zit de babynaam van je dromen er wel tussen. Heb je gelijk ook even herinneringen opgehaald, hoe leuk?

 

Bijbelse namen

 

Als je weet dat je je baby een Bijbelse naam wilt geven, is de bijbel een perfecte tool om in te zetten. Ook als je verder niets met de bijbel hebt kun je hier inspiratie uithalen natuurlijk. In de bijbel ga je diverse namen vinden, zoals Abel, Aron, David, Sifra, Elisa, Eva en ga zo maar door. Er zit gegarandeerd een prachtige naam voor je baby bij.

 

Bezoek websites of apps

 

Last but not least: als je er echt niet uitkomt, zijn er ook nog handige online hulpjes om een mooie babynaam te kiezen. Even een zoekopdracht ingeven op Google en de websites vliegen je om de oren. Zo kun je op je gemak diverse websites afspeuren om een mooie babynaam te kiezen. Er zijn ook diverse apps te vinden die je kunt downloaden. Er zit vast een naam tussen waarvan je echt helemaal blij wordt. Heel veel succes gewenst!

 

>>>Lees ook onze andere inspirerende blogs

 

 

Laat een opmerking achter

Opmerking

* Verplichte velden
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »