60 dagen bedenktijd!
Grote cupmaten (t/m cup M)!
Gratis verzending *
Webwinkel KeurZwangerschapspanty's
0
60 dagen bedenktijd!
Grote cupmaten (t/m cup M)!
Gratis verzending *

Samen zwanger zijn, hoe betrek je je partner bij de zwangerschap

Samen zwanger zijn, hoe betrek je je partner bij de zwangerschap?

 

Zwanger zijn is heel bijzonder. Je draagt negen maanden lang een kindje in je buik. Maar zwanger zijn doe je natuurlijk niet alleen, je beleeft het zwanger zijn samen met je partner. Ook al voelt je partner niet wat jij voelt. We zetten 6 tips voor je op een rijtje om je partner meer te betrekken bij de zwangerschap, zodat hij of zij zich ook betrokken voelt en jou kan ondersteunen op weg naar de bevalling.

 

1. Neem je partner mee naar alle controles

 

Neem je partner mee naar alle controles die gepland staan. Zo kan je partner ook elke keer de groei van de baby in je buik zien en krijgt je partner ook een goed beeld van wat er allemaal speelt in je buik. Het is bovendien mooi om te zien en bijzonder om het hartje elke keer weer te mogen horen.

 

2. Doe baby aankopen samen

 

Shoppen voor je baby is misschien wel het allerleukste om te doen. Maar het is nog leuker om het samen te doen. Al die lieve kleine kleertjes, de mooie meubeltjes en alle andere spullen die je nodig hebt wanneer er een baby op komst is. Dit wil je toch ook gewoon samen delen en uitzoeken? Zo kunnen jullie ondertussen gelijk fantaseren over de baby. Je partner voelt zich optimaal betrokken wanneer hij of zij ook mee mag denken met de uitzet voor de baby en bovendien is het ideaal voor het sjouwwerk. ;-)

 

3. Maak een geboorteplan

 

Door samen wensen, ideeën en zorgen te delen, kun je elkaar ondersteunen waar nodig. Maak bijvoorbeeld een geboorteplan en beschrijf jullie ideeën rondom de bevalling. Misschien wil je partner graag tijdens de bevalling de navelstreng doorknippen, foto’s of een film maken van de geboorte van jullie wondertje of misschien juist helemaal niets van dit alles. Maak het bespreekbaar! Zo krijgt je partner ook het idee mee te mogen denken en optimaal betrokken te zijn bij de zwangerschap en bevalling.

 

4. Gezellig samen op een zwangerschapscursus

 

Door samen een zwangerschapscursus te volgen, krijgt je partner een goede kijk op hoe jouw zwangerschap verloopt, wat jullie te wachten staat en waar je aan moet denken of op moet letten bij de bevalling. Door dit samen te beleven, voelt je partner zich betrokken bij de zwangerschap en kan hij of zij zich goed inleven in de situatie. Wellicht krijgt je partner tijdens de cursus tips hoe hij of zij er voor jou kan zijn om je te steunen tijdens de bevalling.

 

5. Richt samen de babykamer in

 

Als alle babyspullen gekocht zijn, kan het inrichten van de babykamer beginnen. Laat je partner bijvoorbeeld de babykamer schilderen en laat hem of haar meedenken met de inrichting van de kamer van jullie wondertje. Wedden dat je partner dat fijn vindt?

 

6. Nog een keer samen op vakantie

 

Heel belangrijk! Ga samen voordat de baby geboren wordt nog een keer samen op vakantie. Er komen andere tijden aan, waarbij je partner jouw aandacht moet delen met de baby. Daarom is het fijn om nog even samen op vakantie te gaan en gesprekken te voeren rondom de komst van jullie baby. Zo voelt je partner zich gezien, geniet hij of zij van jouw volledige aandacht en zijn jullie daarna helemaal klaar om de baby te verwelkomen in jullie kersverse gezin.

 

Laat een opmerking achter

Opmerking

* Verplichte velden
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »