60 dagen bedenktijd!
Grote cupmaten (t/m cup M)!
Gratis verzending *
Webwinkel KeurZwangerschapspanty's
0
60 dagen bedenktijd!
Grote cupmaten (t/m cup M)!
Gratis verzending *

Door Danielle van de Vlag (Puurvangeluk.com)

Rol van de man tijdens de zwangerschap (laat de man in kwestie ook lezen)

De mannen betekenen wel degelijk iets voor de zwangere vrouwen zonder dat ze het (misschien) zelf in de gaten hebben. Hun steun en meeleven is in principe alles wat de zwangere vrouw nodig heeft!
 

Pappa's in spé betekenen meer

Er komt een hoop kijken bij een zwangerschap, ook als het gaat om praktische zaken. Er moeten veel dingen geregeld worden. 
 

-Een babykamertje bijvoorbeeld. Een typische rol voor de papa's in spé lijkt mij. Uiteraard zoek je gezellig samen de babyuitzet bij elkaar maar bij een babykamer moet er vaak nog geschilderd, behangen en gemonteerd worden. Daar zijn dan de mannen...
 

-Bezoekjes aan de verloskundigenpraktijk is samen veel ontspannender dan alleen. Soms kan het niet altijd samen maar met z'n twee hoor je altijd meer dan alleen en het is bovendien erg leerzaam als de toekomstige vader weet wat er allemaal gebeurd tijdens een zwangerschap en vooral ook wat er nog te wachten staat! 
 

-Er zijn diverse zwangerschapscursussen die je kan volgen. Alleen maar ook zeker met een partner erbij. Samen leer je over de ontwikkeling van de zwangerschap, krijg je tips en ontspanningsoefeningen om uitgerust en energiek je bevalling in te gaan. Fijn als je ze samen kan toepassen! 
 

-Geboortekaartjes! Het uitzoeken van geboortekaartjes is een leuk klusje voor jullie samen. Beslis wat er allemaal in moet komen te staan en zorg dat de toekomstige vader precies weet wat er na de geboorte moet gebeuren met de kaartjes. Zorg dat alle wensen vastliggen voordat de kleine wordt geboren. Soms moet er nog een laatste hand gelegd worden aan een kaartje, bijvoorbeeld een foto van de baby, het geslacht en de naam. 
 

Naast deze praktische zaken is emotionele steun ook zeer belangrijk! De vrouw verandert enorm door de hormonen van de zwangerschap waardoor er soms vervelende kwaaltjes, stemmingswisselingen en andere klachten kunnen ontstaan. Het beste medicijn is begrip, troost en steun van de man. Gelukkig is het meestal van tijdelijke aard en weet je waar het vandaan komt maar dan kan een arm, een blik of een goed gesprek samen hetgeen zijn waar de zwanger vrouw van opbloeit! Pak af en toe een taak van de zwangere vrouw over en zorg dat je samen blijft genieten van de bijzondere tijd die jullie meemaken!  

 
 

Laat een opmerking achter

Opmerking

* Verplichte velden
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »