60 dagen bedenktijd!
Grote cupmaten (t/m cup M)!
Gratis verzending *
Webwinkel KeurZwangerschapspanty's
0
60 dagen bedenktijd!
Grote cupmaten (t/m cup M)!
Gratis verzending *

Door Danielle van de Vlag (Puur van Geluk)

Pigmentvlekken of zwangerschapsmasker tijdens de zwangerschap

ze verdwijnen meestal pas na je zwangerschap. Hoe komen pigmentvlekken tot stand en wat kun je vooral doen om ze zo veel mogelijk te voorkomen?

Wat zijn pigmentvlekken?

Pigmentvlekken zijn vlekken op de huid die licht tot donkerbruin gekleurd zijn. Het lijkt op een moedervlek, maar is meestal iets groter van omvang. Heb je een vrij donkere huid, dan is de kans op pigmentvlekken kleiner. Ook vallen ze met een donkere huid minder op als je ze wel hebt.

Hoe ontstaan pigmentvlekken?

Het pigment in je huid in combinatie met hormoonveranderingen kunnen pigmentvlekken geven. De hormonen zorgen ervoor dat de structuur van je huid verandert. Het pigment kan zomaar ontstaan op verschillende plekken van je huid. Kijk vooral uit met de zon, deze kan de pigmentvlekken extra versterken. Smeer je dus altijd goed in wanneer je in de zon loopt of zit.

Pigmentvlekken in het gezicht

Pigmentvlekken komen tijdens de zwangerschap vaak voor in het gezicht. Dit wordt ook wel het zwangerschapsmasker genoemd. Het gezicht is namelijk het vatbaarst voor pigmentvlekken, omdat het gezicht sneller in aanraking komt met de zon. Bescherm daarom je gezicht optimaal.

Wat kun je doen om pigmentvlekken te voorkomen?

Je kunt het helaas nooit volledig voorkomen, omdat het mede wordt veroorzaakt door verandering van hormonen in je lichaam. Maar er zijn wel een aantal punten waarop je kunt letten om pigmentvlekken of een zwangerschapsmasker zo veel mogelijk te voorkomen:

  • Bescherm je huid goed tegen de zon en gebruik altijd een zonnebrandcrème met hoge beschermingsfactor.
  • Vermijd de zon liever! Of zorg dat je in de schaduw zit of onder een parasol. Let wel! Smeer je ook in de schaduw goed in, want ook in de schaduw komt je huid in contact met straling van de zon.
  • Draag een zonnebril, een petje of hoed als je buiten bent.
  • Ga niet onder de zonnebank, dit heeft het hetzelfde effect als de zon.

 

Heb je al pigmentvlekken of heb je ze gekregen, dan kun je niet heel veel doen. Je kunt ze eventueel camoufleren met make-up. Na de zwangerschap verdwijnen deze vlekken meestal geleidelijk aan. Is dit niet het geval kun je altijd een huidarts raadplegen voor advies.

>>>Check deze top 5 trendy zwangerschapsbadpakken voor de zomer

>>>Lees meer tips en adviezen en laat je inspireren

Laat een opmerking achter

Opmerking

* Verplichte velden
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »