60 dagen bedenktijd!
Grote cupmaten (t/m cup M)!
Gratis verzending *
Webwinkel KeurZwangerschapspanty's
0
60 dagen bedenktijd!
Grote cupmaten (t/m cup M)!
Gratis verzending *

Door Danielle van de Vlag ( puurvangeluk.com)

Lichamelijke veranderingen tijdens en na een zwangerschap

Lichamelijke veranderingen tijdens en na een zwangerschap

Tijdens de zwangerschap verandert je lichaam. Er kunnen allerlei kwaaltjes optreden, je kunt last krijgen van huidproblemen, toename van gewicht, vocht vasthouden en ga zo maar door. Niet alleen tijdens de zwangerschap kun je hier last van hebben. Lichamelijke veranderingen kunnen ook na een zwangerschap optreden. Is dit erg? Nee, helemaal niet. Soms kan het wel lastig zijn natuurlijk, maar weet dat het vanzelf weer over zal gaan. Enne… je krijgt er iets heel moois voor terug!

Verandering van je buik

Het eerste dat verandert is meestal je buik. Het wordt, naarmate de zwangerschap vordert, steeds voller en groter. Logisch! Het is ook logisch dat je je buik niet direct na de zwangerschap weer kwijt bent. Je hebt negen maanden lang een baby in je buik gedragen, dus die natuurlijke rondingen horen er helemaal bij. Omarm die rondingen, ze zijn het dubbel en dwars waard! Geef je buik en jezelf de tijd om weer helemaal in shape te komen na de bevalling.

>>>TIP: Draag tijdens de zwangerschap een heerlijke steunband voor je buik.

Afvallen is een no go!

Ga zeker niet als een malle afvallen tijdens of direct na de bevalling. Je lichaam is hard aan het werk of heeft zo’n flinke klus geleverd dat je lichaam best wel uit balans is. Afvallen is dus no go! Je lichaam heeft juist nu voedingsstoffen nodig om weer in shape te komen. Zeker als je borstvoeding geeft, heb je voldoende (gezonde) voedingsstoffen nodig om je kindje te voorzien van gezonde borstvoeding. Wanneer je gaat afvallen, raakt je lichaam nog verder uit balans, waardoor je tekorten krijgt in je voeding. Hierdoor kun je juist vervelende klachten krijgen. Zorg dat je gezond eet en voldoende energie hebt om het herstel van je lichaam te bevorderen en om je fit te voelen. Wil je toch wat kilo’s kwijt na je zwangerschap? Wacht dan totdat je gestopt met het geven van borstvoeding en ga in overleg met een voedingsdeskundige.

Verandering van benen en billen

Lichamelijke veranderingen tijdens en na een zwangerschap zijn heel normaal. Ook benen en billen kunnen tijdens een zwangerschap veranderen. Ze kunnen wat voller worden, je kunt (meer) last van cellulitis krijgen, zelfs meer vocht vasthouden en de huid kan ook slapper worden.

Je kunt aan dit ‘probleem’ zelf vast een aantal dingen doen als je dit wenst, zonder dat het gevaar kan opleveren voor jou en/of je baby.

  • Ga lekker baantjes trekken in het zwembad. Het warme water is heerlijk ontspannen en door veel je benen en billen te gebruiken zal je zien dat ze op den duur strakker en ook sterker worden. Bovendien pak je gelijk je conditie mee. Ga niet als een malle tekeer, maar zwem rustig een aantal banen, puur voor ontspanning.
  • Heb je last van vocht vasthouden? Doe regelmatig de voetjes en benen omhoog. Zeker na een lange werkdag en wanneer je veel achter elkaar op je benen hebt gestaan.
  • Voldoende water drinken is een must! Wanneer je voldoende water drinkt, kan het vocht beter worden afgevoerd, terwijl je zult denken dat je minder moet drinken bij vocht vasthouden. Dit is absoluut niet zo! Zorg dat je goed gehydrateerd bent, zodat alle organen en lichaamsfuncties optimaal hun werk kunnen doen en het vocht goed kunnen afvoeren.
  • Pak eens wat vaker de fiets in plaats van de auto. Op de fiets train je je been- en bilspieren optimaal. Bovendien houd je hiermee je conditie ook op peil en heb je gelijk frisse buitenlucht.

De lichamelijke veranderingen tijdens en een zwangerschap horen er gewoon bij. Je lichaam is hard aan het werk (geweest) en je mag juist trots zijn op je lichaam met rondingen. Ga je tijdens of na je zwangerschap aan het werk om lekker in je energie te zitten of om weer helemaal in shape te komen?  Ga vooral heel rustig te werk en geef en gun jezelf en je lichaam de tijd!

 

 

 

Laat een opmerking achter

Opmerking

* Verplichte velden
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »